Vesti
Hronika

Novi incident u Pasjanu: Muškarac iz automobila udario devojčicu

Šesnaestogodišnju Sunčicu Marković iz Pasjana, danas je nepoznati muškarac udario rukom iz automobila u pokretu iz koga se, kako je ispričala za RTV Kim čula glasna albanska muzika. Incident se desio na putu između Pasjana i Gnjilana, u blizini mesta gde je sinoć izboden Zoran Kostić.
Novi incident u Pasjanu: Muškarac iz automobila udario devojčicu
Pasjane (Foto arhiva Kim)

„Bila sam da otpratim drugaricu kući, sama sam se vraćala i naišao je automobil koji se kretao brzo, a kada je stigao do mene onda je usporio i neko me je jako udario rukom po ramenu i nešto su mi dobacili na albanskom jeziku. Potom su brzo otišli“, kazala je Sunčica i dodala da su u automobilu sive boje bila dvojica muškaraca.

Kaže da je nakon udarca u strahu otrčala u pravcu kuće. „Svašta mi je padalo na pamet, mogućnost da je i nešto drugo moglo da mi se desi“.

Sunčica kaže da je slučaj prijavila lokalnoj policji u Pasjanu. Međutim, portparol policije za region Gnjilana Ismet Hašani rekao je da do ovog trenutka nije bilo nikakve prijave i da on nije upoznat sa slučajem.

Otac maloletne Sunčice, Budimir kaže za RTV Kim da nakon ovog incidenta strahuje da svoju decu šalje u školu. „Uznemireni smo i ne znam šta više da kažem. Prinuđen sam da decu ne puštam u školu“, rekao je otac šesnaestogodišnje gimnazijalke.

Predsednik opštine Parteš-Pasjane Dragan Nikolić najoštrije je osudio najnoviji incident u ovom selu u Kosovskom Pomoravlju.

„Ništa ovde nije slučajno. To je planirano u nekim krugovima i to se dešava. Kao što se juče desio pokušaj ubistva, danas se desilo ovo. Jednostavno, Pasjane ima specijalni tretman što se tiče Albanaca u svakom smislu“.

Nikolić je zatražio od policije i međunarodne zajednice da stanovništvu ove opštine osigura bezbednost a da napadače privede pravdi.

„Policija i Tužilaštvo treba da rade svoj posao. Ne znam od koga više da tražimo zaštitu, da li od svevišnjeg Boga. To nije jedan dan, jedna godina, to je nekoliko godina i sijaset događaja. Uplašeni smo za sudbnu svoje dece jer svakog dana može da se desi najgore, a nema nikakvih mera preduzetih od strane policije“, kazao je Nikolić.

Ovo je drugi incident za poslednja 24 sata u Pasjanu. Sinoć je u ovom selu nožem izboden meštanin Zoran Kostić. Policija je nakon prijave uhapsila jednog napadača a za drugim se još traga.Ostale vesti

Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020
Ministarka finansija u Vladi Kosova Hikmete Bajrami rekla je parlamentarnom komisijom za nadzor javnih finansija, da je transfer od preko dva miliona evra iz kosovskog trezora na račun privatne kompanije realizovan zahvaljujući sajber kriminalu.
  • 22.10.2020
Zatvorenik u Dubravi izvršio samoubistvo
Zatvorenik V.H. (1991) izvršio je sinoć samoubistvo u zatvoru u Dubravi, saopštila je Kosovska popravna služba.
  • 22.10.2020