Vesti
Hronika

Novi incident u Pasjanu: Muškarac iz automobila udario devojčicu

Šesnaestogodišnju Sunčicu Marković iz Pasjana, danas je nepoznati muškarac udario rukom iz automobila u pokretu iz koga se, kako je ispričala za RTV Kim čula glasna albanska muzika. Incident se desio na putu između Pasjana i Gnjilana, u blizini mesta gde je sinoć izboden Zoran Kostić.
Novi incident u Pasjanu: Muškarac iz automobila udario devojčicu
Pasjane (Foto arhiva Kim)

„Bila sam da otpratim drugaricu kući, sama sam se vraćala i naišao je automobil koji se kretao brzo, a kada je stigao do mene onda je usporio i neko me je jako udario rukom po ramenu i nešto su mi dobacili na albanskom jeziku. Potom su brzo otišli“, kazala je Sunčica i dodala da su u automobilu sive boje bila dvojica muškaraca.

Kaže da je nakon udarca u strahu otrčala u pravcu kuće. „Svašta mi je padalo na pamet, mogućnost da je i nešto drugo moglo da mi se desi“.

Sunčica kaže da je slučaj prijavila lokalnoj policji u Pasjanu. Međutim, portparol policije za region Gnjilana Ismet Hašani rekao je da do ovog trenutka nije bilo nikakve prijave i da on nije upoznat sa slučajem.

Otac maloletne Sunčice, Budimir kaže za RTV Kim da nakon ovog incidenta strahuje da svoju decu šalje u školu. „Uznemireni smo i ne znam šta više da kažem. Prinuđen sam da decu ne puštam u školu“, rekao je otac šesnaestogodišnje gimnazijalke.

Predsednik opštine Parteš-Pasjane Dragan Nikolić najoštrije je osudio najnoviji incident u ovom selu u Kosovskom Pomoravlju.

„Ništa ovde nije slučajno. To je planirano u nekim krugovima i to se dešava. Kao što se juče desio pokušaj ubistva, danas se desilo ovo. Jednostavno, Pasjane ima specijalni tretman što se tiče Albanaca u svakom smislu“.

Nikolić je zatražio od policije i međunarodne zajednice da stanovništvu ove opštine osigura bezbednost a da napadače privede pravdi.

„Policija i Tužilaštvo treba da rade svoj posao. Ne znam od koga više da tražimo zaštitu, da li od svevišnjeg Boga. To nije jedan dan, jedna godina, to je nekoliko godina i sijaset događaja. Uplašeni smo za sudbnu svoje dece jer svakog dana može da se desi najgore, a nema nikakvih mera preduzetih od strane policije“, kazao je Nikolić.

Ovo je drugi incident za poslednja 24 sata u Pasjanu. Sinoć je u ovom selu nožem izboden meštanin Zoran Kostić. Policija je nakon prijave uhapsila jednog napadača a za drugim se još traga.Ostale vesti

Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020
Kamenovana srpska kuća u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su noćas kuću Jovana Ristića u selu Ljubožda kod Istoka, načinivši materijalnu štetu.
  • 01.06.2020
Branioci optuženih očekaju skori nastavak suđenja za ubistvo Ivanovića
Advokati odbrane u slučaju ubistva Olivera Ivanovića očekuju da će uskoro biti zakazano drugo pripremno ročište koje je sredinom marta odloženo zbog pandemije Kovid 19.
  • 01.06.2020
Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
  • 31.05.2020