Vesti
Hronika

Novi incident u Pasjanu: Muškarac iz automobila udario devojčicu

Šesnaestogodišnju Sunčicu Marković iz Pasjana, danas je nepoznati muškarac udario rukom iz automobila u pokretu iz koga se, kako je ispričala za RTV Kim čula glasna albanska muzika. Incident se desio na putu između Pasjana i Gnjilana, u blizini mesta gde je sinoć izboden Zoran Kostić.
Novi incident u Pasjanu: Muškarac iz automobila udario devojčicu
Pasjane (Foto arhiva Kim)

„Bila sam da otpratim drugaricu kući, sama sam se vraćala i naišao je automobil koji se kretao brzo, a kada je stigao do mene onda je usporio i neko me je jako udario rukom po ramenu i nešto su mi dobacili na albanskom jeziku. Potom su brzo otišli“, kazala je Sunčica i dodala da su u automobilu sive boje bila dvojica muškaraca.

Kaže da je nakon udarca u strahu otrčala u pravcu kuće. „Svašta mi je padalo na pamet, mogućnost da je i nešto drugo moglo da mi se desi“.

Sunčica kaže da je slučaj prijavila lokalnoj policji u Pasjanu. Međutim, portparol policije za region Gnjilana Ismet Hašani rekao je da do ovog trenutka nije bilo nikakve prijave i da on nije upoznat sa slučajem.

Otac maloletne Sunčice, Budimir kaže za RTV Kim da nakon ovog incidenta strahuje da svoju decu šalje u školu. „Uznemireni smo i ne znam šta više da kažem. Prinuđen sam da decu ne puštam u školu“, rekao je otac šesnaestogodišnje gimnazijalke.

Predsednik opštine Parteš-Pasjane Dragan Nikolić najoštrije je osudio najnoviji incident u ovom selu u Kosovskom Pomoravlju.

„Ništa ovde nije slučajno. To je planirano u nekim krugovima i to se dešava. Kao što se juče desio pokušaj ubistva, danas se desilo ovo. Jednostavno, Pasjane ima specijalni tretman što se tiče Albanaca u svakom smislu“.

Nikolić je zatražio od policije i međunarodne zajednice da stanovništvu ove opštine osigura bezbednost a da napadače privede pravdi.

„Policija i Tužilaštvo treba da rade svoj posao. Ne znam od koga više da tražimo zaštitu, da li od svevišnjeg Boga. To nije jedan dan, jedna godina, to je nekoliko godina i sijaset događaja. Uplašeni smo za sudbnu svoje dece jer svakog dana može da se desi najgore, a nema nikakvih mera preduzetih od strane policije“, kazao je Nikolić.

Ovo je drugi incident za poslednja 24 sata u Pasjanu. Sinoć je u ovom selu nožem izboden meštanin Zoran Kostić. Policija je nakon prijave uhapsila jednog napadača a za drugim se još traga.Ostale vesti

Gračanica: Protest učenika zbog odluke o pritvaranju mladića
Više od pedeset učenika okupilo se ispred policijske stanice u Gračanici, kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 25.02.2021
Osumnjičenima za učešće u tuči u Lapljem Selu određen mesečni pritvor
Osnovni sud u Gračanici odlučio je da sedmorici mladića koji su učestvovali u nedavnoj masovnoj tuči u Lapljem Selu odredi po trideset dana zatvorskog pritvora, potvrdio je za RTV Kim advokat Predrag Miljković.
  • 24.02.2021
Uhapšeno 12 osoba zbog malverzacija sa poljoprivrednim subvencijama
Specijalne jedinica Policije Kosova sprovele su akcije na više lokacija širom Kosova u kojima je 12 lica uhapšeno zbog malverzacija sa poljoprivrednim subvencijama.
  • 24.02.2021
Saslušani osumnjičeni za učešće u tuči u Lapljem Selu
U Osnovnom sudu u Gračanici danas su saslušana sedmorica mladića koja su pre dva dana učestvovala u tuči u Lapljem Selu. Sud će oko 16 časova doneti odluku o daljem produžetku ili ukidanju pritvora.
  • 24.02.2021
U toku saslušanje osumnjičenih za učešće u tuči
U Osnovnom sudu u Gračanici u toku je saslušanje sedmorice optuženih za učestvovanje u tuči u Lapljem Selu.
  • 24.02.2021
Uhapšena četiri službenika ministarstva poljoprivrede u Prištini
Četiri zvaničnika Agencije za poljoprivredni razvoj uhapšena su u akciji kosovske policije u kosovskom ministarstvu poljoprivrede u Prištini, zbog sumnje da su zloupotrebili položaj.
  • 24.02.2021