Nove krađe u Novom Brdu

Nepoznati počinioci su u noći između subote i nedelje ukrali porodici Novice Savića iz sela Izvor u novobrdskoj opštini kravu i tele. Šteta se procenjuje na oko dve hiljade evra. Istoj familiji, pre pet godina na sličan način ukradene su dve krave muzare, a do sada počinioci nisu pronađeni.

Podeli ovaj članak sa:
  • Novo Brdo (Foto: RTV Puls)

Poučen prethodnim iskustvom, Novica je posle prve krađe zamenio vrata. Pored starih drvenih, ugradio je nova metalna, ali ni to nije pomoglo, jer su ovaj put lopovi bukvalno ušli kroz zid.

„Za nas ovo je prava katastrofa. Nemamo drugih prihoda osim od poljoprivrede. Imamo nešto ovaca i koza i plašimo se da će nam i to odneti“, kaže za Puls uplakana Novičina majka Mileva i optužuje policiju da ništa ne čini da bi zaštitila savesne stočare.

Najverovatnije ista krimainalna grupa pokušala je krađu i u susednom domaćinstvu Saše Savića. Mada su lopovi uspeli da otvore rupu u zidu štale, ukućani su ih na vreme primetili i alarmirali čitav komšiluk, posle čega se grupa od desetak kradljivaca nagnala u bekstvo.

Slučaj je prijavljen policiji koja je obavila uviđaj i istraga je u toku.

Reagujući na najnoviju krađu stoke u opštini Novo Brdo, gradonačelnik Svetislav Ivanović priznaje da je kriminal u tom delu Kosova poprimio zastrašujuće razmere, s obzirom na to da je ovo već peta krađa u poslednjih desetak dana.

„Pokušali smo sve. Policiji smo dali i opštinska vozila da bi bila mobilnija u zaštiti građana i njihove imovine, upozoravamo domaću i stranu javnost, ali pomaka nema. Još niko od kradljivaca nije pronađen i procesuiran“, kaže za Puls Ivanović, saglasivši se komentarom naše redakcije da su lokalna vlast i bezbednosni organi nemoćni pred kriminalcima.

Građani Novog Brda zabrinuti su i zbog jučerašnjeg pokušaja pljačke crkve Svetog Georgija u Stanišoru, nadomak Gnjilana, jedne od najstarijih u ovom kraju, gde su lopovi pokušali da obiju vrata. Srećom, u ovom slučaju nije napravljena veća materijalna šteta.

U poslednjih desetak godina, u Novom Brdu je ukradeno više od 160 grla krupne stoke i više desetina putničkih vozila i poljoprivrednih mašima, uglavnom srpskim domaćinima, a za krađe još niko nije odgovarao.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane