Vesti
Hronika

Nova akcija u Štrpcu, ukljanjaju se kamere

U Štrpcu je u toku nova akcija Kosovske policije. Akcija je počela rano jutros i odvija se na četiri lokacije, javlja portal Kallxo.
Nova akcija u Štrpcu, ukljanjaju se kamere
Sa prethodne akcije (Foto Kim arhiva)

Kako prenosi ovaj portal, u pitanju je akcija uklanjanja "nelegalnih kamera" u ovom mestu. Kako saznaje RTV Kim, najviše policije ima ispred Privremenog organa opštine Štrpce.

Akcija se sprovodi na osnovu naloga Suda i Tužilaštva u Uroševcu. Tužilac Rasim Maljoku je za Kallxo kazao da ova akcija nije povezana sa bespravnom gradnjom na Brezovici, ali se odnosi na pojedine uhapšene u tom slučaju, među kojima je i bivši gradonačelnik Bratislav Nikolić.

Kako navodi, Nikolić je bio koordinator "nelegalnih struktura" koje su upravljale sigurnosnim kamerama a koje su, kako navodi Maljoku pratile kretanje građana i javnih institucija Kosova, i da su te informacije prosleđivali bezbednosnim strukturama u Srbiji.

Maljoku je naglasio da akcija sprovodi na četiri lokacije.

„U toku je racija na četiri lokacije i uklanjaju se sigurnosne kamere. Ove nelegalne strukture su u suprotnosti sa pravnim i ustavnim poretkom Republike Kosovo i imaju elemente krivičnog dela „udruženje protiv antiustavne delatnosti i imaju vezi sa špijunažom“, rekao je Maljoku za Kallxo.Ostale vesti

Zvečan: Miran protest Srba i danas
Srbi i danas mirno protestuju nedaleko od crkve Svetog Đorđa u Zvečanu. Prisutno je nekoliko desetina građana.
  • 04.06.2023
Više desetina demonstranata osumnjičeno za nemire u Zvečanu
Direkcija policije u Prištini saopštila je da je između 70 i 80 demonstranata eksplozivnim napravama, vatrenim oružjem, kamenjem i ciglama napalo službena lica policajce u Zvečanu 29. maja, navodeći da je o ovom slučaju pokrenuta istraga.
  • 03.06.2023
Protesti i danas u Zvečanu i Leposaviću
Nedaleko od zgrade Opštine Zvečan iza prostora koji je i dalje ograđen bodljikavom žicom, okupljeni su od jutros građani. Kfor se nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim prilazima Zvečanu.
  • 03.06.2023
Žica i nastavak protesta, gradonačelnik Leposavića peti dan ne izlazi iz opštine

Najviše pripadnika KFOR je i dalje ispred opštinskih zgrada. Međutim, danas ne nose štitove koji su bili deo njihove opreme u prethodnim danima i mnogo ih je manje u odnosu na prethodne dane.

  • 02.06.2023
Rajović: Kosovska policija ne dozvoljava rudarima Trepče da rade svoj posao

Okupljenima na protestu u Zvečanu obratio se direktor "Flotacije Leposavić" RHMK "Trepča", Milan Rajović.
On je kazao da pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije onemogućavaju zaposlene u rudnicima "Crnac" i "Belo brdo" da rade svoj posao.

  • 02.06.2023
Objavljen novi snimak privođenja Petrovića

Nakon vesti Kim radija i portal Gračanica onlajn pronašao je u svom materijalu video kojim se dokazuje da je Radoš Petrović u ponedeljak 29. maja priveden od strane KFOR-a pre početka nereda u Zvečanu.

  • 02.06.2023