Vesti
Hronika

Nova akcija u Štrpcu, ukljanjaju se kamere

U Štrpcu je u toku nova akcija Kosovske policije. Akcija je počela rano jutros i odvija se na četiri lokacije, javlja portal Kallxo.
Nova akcija u Štrpcu, ukljanjaju se kamere
Sa prethodne akcije (Foto Kim arhiva)

Kako prenosi ovaj portal, u pitanju je akcija uklanjanja "nelegalnih kamera" u ovom mestu. Kako saznaje RTV Kim, najviše policije ima ispred Privremenog organa opštine Štrpce.

Akcija se sprovodi na osnovu naloga Suda i Tužilaštva u Uroševcu. Tužilac Rasim Maljoku je za Kallxo kazao da ova akcija nije povezana sa bespravnom gradnjom na Brezovici, ali se odnosi na pojedine uhapšene u tom slučaju, među kojima je i bivši gradonačelnik Bratislav Nikolić.

Kako navodi, Nikolić je bio koordinator "nelegalnih struktura" koje su upravljale sigurnosnim kamerama a koje su, kako navodi Maljoku pratile kretanje građana i javnih institucija Kosova, i da su te informacije prosleđivali bezbednosnim strukturama u Srbiji.

Maljoku je naglasio da akcija sprovodi na četiri lokacije.

„U toku je racija na četiri lokacije i uklanjaju se sigurnosne kamere. Ove nelegalne strukture su u suprotnosti sa pravnim i ustavnim poretkom Republike Kosovo i imaju elemente krivičnog dela „udruženje protiv antiustavne delatnosti i imaju vezi sa špijunažom“, rekao je Maljoku za Kallxo.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022