"Nisam uveren da se ne raspolaže dokazima o ubistvu"

Brat ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića rekao je za Danas da se u proteklih deset meseci niko od tri strane uključene u istragu nije obratio porodici.

Podeli ovaj članak sa:
 • Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Miroslav Ivanović je pojasnio da misli na kosovsku stranu, Beograd i Euleks.

Istakao je da im se niko od njih nije obratio čak ni iz ljudskog razloga da ih obaveste o globalnom toku istrage.

“Oliverovo ubistvo pomenuto je pred SB UN, ali nema nikakvih informacija. Nedavna odluka nadležnih kosovskih institucija da nagradu za informacije o Oliverovom ubistvu povećaju na 20 hiljada evra poražavajuća je – govori da nemaju podatke ni o počiniocima ni o nalogodavcima, nego ih sad traže od građanstva. Govorilo se o pritiscima, spremnosti Beograda i Prištine da zajednički deluju, uključivanju FBI u istragu, a od prvog momenta niko ne želi da komentariše raspoložive dokaze – kamere u Kosovskoj Mitrovici i ispred sedišta SDP. Tvrde da ne postoje snimci. Veliki je jaz između izjava zvaničnika i onog što mediji objavljuju, bez obzira ko im je te informacije dao. Sve je to nepouzdano, mada nisam uveren da se ne raspolaže dokazima. Nadam se da oni kojima je stalo do očuvanja Srba na KiM otkriti istinu”, rekao je Ivanović.

Ksenija Božović, zamenik predsednika SDP, kaže da ovoj inicijativi još nisu vraćeni oprema i resiveri, uprkos svakodnevnim zahtevima, pogotovo posle najave da će opremu proslediti nekoj stranoj laboratoriji, gde će pokušati da izvuče snimke, što joj nije bilo dozvoljeno na dan ubistva. Ona kaže da pojedini ljudi iz Prištine nezvanično tvrde da imaju sve – dokaze i snimke.

Podsetimo, u petak se navršilo deset meseci od ubistva Olivera Ivanovića.

Ostale vesti

 • Leposavić: Pokrenut krivični postupak protiv policajaca

  Leposavić: Pokrenut krivični postupak protiv policajaca

  Policijski inspektorat Kosova pokrenuo je krivični postupak i preporučio Kosovskoj policiji da suspenduje pet policajaca iz policijske stanice u Leposaviću do kraja istrage, zbog sumnje da su maloletniku iz Leposavića 18. maja usled prekomerne upotrebe sile naneli telesne povrede, prenosi KoSSev.

 • Uhapšen Remzi Šalja, sledeća stanica Hag

  Uhapšen Remzi Šalja, sledeća stanica Hag

  Jedan od lokalnih komandanata Oslobodilačke vojske Kosova Remzi Šalja, koji je u januaru "nestao" posle poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda pred kojim će se voditi procesi protiv bivših pripadnika OVK, uhapšen je za sada na nepoznatoj lokaciji, javljaju prištinski mediji.

 • Rahim Hašimi oslobođen, ostaloj četvorici određen pritvor

  Rahim Hašimi oslobođen, ostaloj četvorici određen pritvor

  Četvorici Albanaca uhapšenih u akciji „Talas“ određen je jednomesečni pritvor, dok je Rahim Hašimi oslobođen, prenosi Gazeta Express. Hašimi je, prema tvrdnjama medija, blizak PDK, a takođe je ispitan i od strane Kancelarije specijalnog tužioca u Hagu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane