Vesti
Hronika

Ninoslav Jovanović osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Ninoslav Jovanović (48) iz Malče osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog otmice i zlostavljanja dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola kod Niša. Presuda je prvostepena i doneta je u Višem sudu u Nišu nešto posle 11 sati, uz prisustvo porodice oštećene maloletnice, kao i brojnih novinara. Osuđeni nije bio na čitanju presude.
Ninoslav Jovanović osuđen na doživotnu kaznu zatvora
Ninoslav Jovanović (Foto Jugmedia)

Jovanović je za otmicu devojčice osuđen na 11 godina, a ukupno na doživotnu, javio je reporter N1.

U obrazloženju presude kaže se da je on bio svestan toga šta čini, da je nanosio teške telesne povrede devojčici.

Određen mu je pritvor dok ne bude prebačen u zatvor.

Jovanović je bio optužen da je u decembru 2019. oteo i deset dana zlostavljao devojčicu.

Presuda je izrečena upravo na godišnicu od dana kada je Jovanović uhapšen na groblju u Malči, nakon potere u kojoj je učestvovalo oko 800 policajaca, žandara, izviđača i drugih građana.

Zbog zaštite interesa maloletne žrtve suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a novinari su prisustvovali samo izricanju presude, ne i čitanju obrazloženja.

Tokom glavnog pretresa saslušani su psihijatri koji su veštačili uračunljivost otmičara i lekari koji su veštačili fizičke povrede devojčice, ali i posledice koje je otmica ostavila na njenu psihu.

U posebnom odeljenju Višeg suda iskaz je dala i devojčica, i prema nezvaničnim izvorima, njeno svedočenje o zlostavljanju kojem je bila, trajalo je više od dva sata.

Prema takođe nezvaničnim informacijama, Jovanović je na suđenju svoj zločin pravdao neuračunljivošću i alkoholisanošću, a pokušavao je i da umanji težinu povreda koje je naneo devojčici.

Jovanović je zbog ranijeg silovanja i seksualnog uznemiravanja devojaka proveo 22 godine u zatvoru.

Dvanaestogodišnju devojčicu oteo je 20. decemba 2019. u Brzom Brodu na putu do škole, a devojčica je pronađena 29. decembra u Pasjači.Ostale vesti

Da li je
Ostaje trajna sramota, na celoj Srbiji, a pre svega na vlasti, zato što to gnusno ubistvo, sa očiglednom političkom pozadinom, nikada nije rasvetljeno do kraja, kaže za RTV Kim Borko Stefanović povodom tri godine od egzekucije Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Sve što je bilo do Srbije, uradila je, smatra Veljko Odalović.
  • 16.01.2021
Skupovi za Olivera ispred SDP-a
Ispred prostorija SDP-a u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre tri godine ubijen Oliver Ivanović, nekadašnji saradnici ubijenog lidera kosovskih Srba pale sveće.
  • 16.01.2021
Prijatelji, poznanici i nekadašnji saradnici pokojnog Olivera Ivanovića smatraju da je njegovo ubistvo političko i da sudski proces na Kosovu ne teče kako treba. Ksenija Božović kaže da bi Oliver, "da je prihvatio neke savete, možda danas bio među nama", a meštani Gračanice sumnjaju da će se odgovorni za njegovu smrt ikada pronaći.
  • 16.01.2021
Pronađeno telo muškarca kod Gračaničkog jezera
Bivši policijski službenik na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je mrtav u blizini Gračaničkog jezera, javljaju prištinski mediji i dodaju da se radi o osobi koja je kao svedok bila pozvana u Specijalni sud za zločine pripadnika nekadašnje OVK.
  • 15.01.2021
Kosovski političari na godišnjici u Račku
Kosovski političari odali su danas počast stradalima ispred Memorijalnog kompleksa u Račku.
  • 15.01.2021
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
  • 15.01.2021