Vesti
Hronika

Ninoslav Jovanović osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Ninoslav Jovanović (48) iz Malče osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog otmice i zlostavljanja dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola kod Niša. Presuda je prvostepena i doneta je u Višem sudu u Nišu nešto posle 11 sati, uz prisustvo porodice oštećene maloletnice, kao i brojnih novinara. Osuđeni nije bio na čitanju presude.
Ninoslav Jovanović osuđen na doživotnu kaznu zatvora
Ninoslav Jovanović (Foto Jugmedia)

Jovanović je za otmicu devojčice osuđen na 11 godina, a ukupno na doživotnu, javio je reporter N1.

U obrazloženju presude kaže se da je on bio svestan toga šta čini, da je nanosio teške telesne povrede devojčici.

Određen mu je pritvor dok ne bude prebačen u zatvor.

Jovanović je bio optužen da je u decembru 2019. oteo i deset dana zlostavljao devojčicu.

Presuda je izrečena upravo na godišnicu od dana kada je Jovanović uhapšen na groblju u Malči, nakon potere u kojoj je učestvovalo oko 800 policajaca, žandara, izviđača i drugih građana.

Zbog zaštite interesa maloletne žrtve suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a novinari su prisustvovali samo izricanju presude, ne i čitanju obrazloženja.

Tokom glavnog pretresa saslušani su psihijatri koji su veštačili uračunljivost otmičara i lekari koji su veštačili fizičke povrede devojčice, ali i posledice koje je otmica ostavila na njenu psihu.

U posebnom odeljenju Višeg suda iskaz je dala i devojčica, i prema nezvaničnim izvorima, njeno svedočenje o zlostavljanju kojem je bila, trajalo je više od dva sata.

Prema takođe nezvaničnim informacijama, Jovanović je na suđenju svoj zločin pravdao neuračunljivošću i alkoholisanošću, a pokušavao je i da umanji težinu povreda koje je naneo devojčici.

Jovanović je zbog ranijeg silovanja i seksualnog uznemiravanja devojaka proveo 22 godine u zatvoru.

Dvanaestogodišnju devojčicu oteo je 20. decemba 2019. u Brzom Brodu na putu do škole, a devojčica je pronađena 29. decembra u Pasjači.Ostale vesti

Protesti širom Srbije
Dragan Milovanović Crni, momak iz Šapca koji je uspeo da nadjača SNS batinaše, i zaustavi bager kojim su krenuli u masu demonstranata tokom jučerašnje blokade, još uvek je u pritvoru. Građani Šapca večeras se ponovo okupljaju ispred policijske stanice, kako bi zatražili njegovo hitno oslobađanje.
  • 28.11.2021
Razbijeno staklo na radnji Blagoja Radića iz Orahovca
U noći između subote i nedelje polomljeno je staklo na vratima prodavnice vlasnika Blagoja Radića u Orahovcu.
  • 28.11.2021
Još uvek se traga za počiniocem ubistava u blizini Dečana
Policija i pravosudni organi i dalje tragaju za maskiranom osobom koja je kalašnjikovim ubila dva srednjoškolca i vozača autobusa kod sela Glođane u blizini Dečana. Vlada u Prištini nudi 20.000 evra za informaciju o izvršiocu ubistva. 
  • 28.11.2021
Preminuo Milutin Mrkonjić
Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini, potvrdio je predsednik socijalista Ivica Dačić.
  • 28.11.2021
KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021