Vesti
Hronika

Nikoli Nedeljkoviću produžen pritvor

Nikoli Nedeljkoviću koji je uhapšen na Gazimestanu na Vidovdan sud u Prištini je produžio je pritvor za još dva meseca, saopštila je njegova braniteljica Jovana Filipović.
Nikoli Nedeljkoviću produžen pritvor
Hapšenje Nikole Nedeljkovića (Foto PriSc)

Advokatica Filipović tvrdi  da je pritvor Nedeljkoviću produžen kao mera prisustva okrivljenog lica u toku vođenja kirvičnog postupka, s obzirom na to da po krivičnom zakonu nije dozvoljeno suđenje u odsustvu, a da prtitvoreni nema ni prebivalište, ni boravište na KiM.

Uhapšenog 20-godišnjaka iz Beograda terete da je navodno uzvikivao "Ubij, ubij Šiptara", i to na osnovu izjave jednog svedoka - policajca, koji ga je priveo u završnici obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu.

Iz policiije su u saopštenju u danu kada su ga uhapsili naveli da je Nedeljković osumnjičen za "izazivanje mržnje i netrpeljivosti", bez navođenja detalja.

Advokatica Jovana Filipović navela je da nema dokaza za pritvaranje, jer kako kaže, jedino je policajac koji ga je uhapsio čuo da je navodno Nikola uzvikivao ono za šta ga terete.

Ona dodaje da na Gazimestanu tokom obeležavanja Vidovdana niko nije uzvikivao nešto slično.

Očekuje da suđenje bude zakazano u što kraćem roku.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022