Vesti
Hronika

Nezakonito imenovanje ulica u Suvom Dolu?

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić najoštrije osuđuje postavljanje tabli sa nazivima ulica na albanskom jeziku u Suvom Dolu, ističući da je to nelegalno i neprihvatljivo.
Nezakonito imenovanje ulica u Suvom Dolu?
Goran Rakić (Foto novosti.rs)

Kako je navedeno u saopštenju, o nezakonitom imenovanju ulica u Suvom Dolu, Rakić je razgovarao sa predstavnicima međunarodnih organizacija, istaknutih ambasada na Kosovu, kao i nadležnim ministarstvima.

"U razgovorima smo se saglasili da ovakve jednostrane akcije opštine Južna Mitrovica nisu zakonite i nemaju podršku relevantnih ministarstava, te ne doprinose normalnom suživotu Srba i Albanaca u Suvom Dolu. Nadležna ministarstva će, koliko danas, izvršiti pritisak na opštinske organe Južne Mitrovice kako bi se sa ovim aktivnostima prestalo", podvukao je Rakić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice je istakao da se "jednostrane akcije pod okriljem noći neće tolerisati", podsećajući da Opštine Severna i Južna Mitrovica nisu potpisale memorandum o razgraničenju.Ostale vesti

Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića
Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića koji je osumnjičen za krivično delo "učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe", prenosi RTS.
  • 28.02.2021
Gračanica: I večeras skup podrške za privedene mladiće
I večeras se oko 50 građana samoinicijativno okupilo ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružilo podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 28.02.2021
Izgorela kuća u selu Kaljin, kod Leposavića
U selu Kaljin, u opštini Leposavić, danas je izgorela kuća usled loših električnih instalacija. Pričinjena je velika materijalna šteta. Žrtava, međutim, nije bilo, zahvaljujući komšijama koji su, nepokretnu stariju osobu izvukli kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.
  • 28.02.2021
Priveden osumnjičeni koji je povredio mladića u Severnoj Mitrovici

Muškarac A. S. (1997) albanske nacionalnosti, sa prebivalištem na Kosovu, koji je sinoć oko 22 časa u severnom delu Mitrovice povredio mladića M. M. (1995), priveden je zbog krivičnog dela “ubistvo u pokušaju”, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 28.02.2021
I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021