Vesti
Hronika

Nezakonito imenovanje ulica u Suvom Dolu?

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić najoštrije osuđuje postavljanje tabli sa nazivima ulica na albanskom jeziku u Suvom Dolu, ističući da je to nelegalno i neprihvatljivo.
Nezakonito imenovanje ulica u Suvom Dolu?
Goran Rakić (Foto novosti.rs)

Kako je navedeno u saopštenju, o nezakonitom imenovanju ulica u Suvom Dolu, Rakić je razgovarao sa predstavnicima međunarodnih organizacija, istaknutih ambasada na Kosovu, kao i nadležnim ministarstvima.

"U razgovorima smo se saglasili da ovakve jednostrane akcije opštine Južna Mitrovica nisu zakonite i nemaju podršku relevantnih ministarstava, te ne doprinose normalnom suživotu Srba i Albanaca u Suvom Dolu. Nadležna ministarstva će, koliko danas, izvršiti pritisak na opštinske organe Južne Mitrovice kako bi se sa ovim aktivnostima prestalo", podvukao je Rakić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice je istakao da se "jednostrane akcije pod okriljem noći neće tolerisati", podsećajući da Opštine Severna i Južna Mitrovica nisu potpisale memorandum o razgraničenju.Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020