Vesti
Hronika

Nezakonito imenovanje ulica u Suvom Dolu?

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić najoštrije osuđuje postavljanje tabli sa nazivima ulica na albanskom jeziku u Suvom Dolu, ističući da je to nelegalno i neprihvatljivo.
Nezakonito imenovanje ulica u Suvom Dolu?
Goran Rakić (Foto novosti.rs)

Kako je navedeno u saopštenju, o nezakonitom imenovanju ulica u Suvom Dolu, Rakić je razgovarao sa predstavnicima međunarodnih organizacija, istaknutih ambasada na Kosovu, kao i nadležnim ministarstvima.

"U razgovorima smo se saglasili da ovakve jednostrane akcije opštine Južna Mitrovica nisu zakonite i nemaju podršku relevantnih ministarstava, te ne doprinose normalnom suživotu Srba i Albanaca u Suvom Dolu. Nadležna ministarstva će, koliko danas, izvršiti pritisak na opštinske organe Južne Mitrovice kako bi se sa ovim aktivnostima prestalo", podvukao je Rakić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice je istakao da se "jednostrane akcije pod okriljem noći neće tolerisati", podsećajući da Opštine Severna i Južna Mitrovica nisu potpisale memorandum o razgraničenju.Ostale vesti

“Mitropolit Amfilohije najveći sledbenik Kosovskog zaveta”
“Na Kosovu i Metohiji mitropolit Amfilohije je prepoznat kao patrijarh Pavle, kao čovek koji je u svakoj našoj kući, kao čovek čiju ljubav nećemo moći da zaboravimo i ona će biti naša nada u opstanak”, kazao je književnik i novinar Živojin Rakočević.
  • 30.10.2020
Sahrana mitropolita Amfilohija u nedelju u kripti Sabornog hrama u Podgorici
Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori saopštio je da će mitropolit Amfilohije biti sahranjen u nedelju, 1. novembra, u kripti Sabornog hrama u Podgorici.
  • 30.10.2020
“Mitropolit je bio figura koju niko nije mogao da zaobiđe”
Mitropolit Amfilohije koji je preminuo od posledica koronavirusa smatrao se jednim od najmoćnijih ljudi Srpske pravoslavne crkve. Na čelu Mitropolije crnogorsko-primorske bio je 30 godina.
  • 30.10.2020
Preminuo mitropolit Amfilohije
Jutros u 8:20 časova, u Кliničko-bolničkom centru Crne Gore, preminuo je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije Radović, potvrdila je Mitropolija.
  • 30.10.2020
Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020