Vesti
Hronika

Nevreme u Pećkom okrugu, iščupano drveće i bandere, meštani bez struje

Usled strašnog nevremena koje je noćas pogodilo Pećki okrug načinjena je velika materijalna šteta u Goraždevcu, kao i povratničkim selima Ljevoša, Brestovik i Belo Polje.
Nevreme u Pećkom okrugu, iščupano drveće i bandere, meštani bez struje
Posledice nevremena (Foto Radio Goraždevac)

U ovim mestima ima dosta kvarova na elektromreži, pa su meštani ostali bez struje.

Kako javlja Radio Goraždevac, meštani povratničkog sela Ljevoša odečeni su od sveta. Na putu koji vodi do ovog sela palo je mnogo drvenih bandera, stubova za rasvetu tako da je ovom selu trenutno nemoguce prići.

Pojedina domaćinstva u Goraždevcu pretrepela su veliku štetu, mnogima su pored oštećenih krovova od kuća, u potpunosti stradali pomoćni objekti i plastenici.

U Opštini Istok meštani povrtaničkih sela 36 sati su bez električne energije zbog pada velikog broja električnih stubova.

Štetu je pretrpela i radio stanica u Goraždevcu. Kako javljaju, vetar koji je duvao tokom noći oborio je stub i antene.Ostale vesti

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020