Vesti
Hronika

Neuspela pljačka kod Badovačkog jezera

U bilzini Badovačkoj jezera, nešto pre 17:00, dogodio se neuspeli pokušaj oružane pljačke vozila za transport novca. Dva lica su povređena i prebačena u Univerzitetsko-klinički centar Kosova, potvrdila je za RTV Kim Policija Kosova.

Neuspela pljačka kod Badovačkog jezera
Zaustavljen saobraćaj kod Badovačkog jezera (Foto Kim)

Prema navodima vozača sa terena, saobraćaj na putu Priština - Gnjilane će biti obustavljen najmanje dva sata.

Kako prenosi Gazeta Blic, opljačkano je transportno vozilo sa novcem ProKredit banke, a dve osobe su povređene.

Transportno vozilo sa novcem Pro Kredit banke opljačkale su, za sada, nepoznate osobe. Ceo događaj se zbio u bilzini jezera Badovac (Gračaničko jezero).

Iz kompanije "Besa Sikjuriti" koja je bila odgovorna za transfer novca su za Gazetu Blic su potvrdili da su dve osobe povređene.

KP: Neuspešni pokušaj pljačke

Oko 16:45 policija je dobila informacije o pokušaju oružane pljačke na putu Priština-Gnjilane. Odmah nakon primljenih informacija, policajci su izašli na lice mesta i otpočeli istražne radnje.

Na osnovu prvih informacija, sumnja se da su osumnjičeni pucali na vozilo koje je prevozilo novac, saopšteno je iz Policije Kosova.

Osumnjičeni nisu uspeli da izvrše pljačku, ali su pobegli sa lica mesta.

Dve osobe koje su obavljale prevoz novca su povređene i poslate na UKCK radi lečenja.

Istraga o okolnostima događaja je u toku, zaključuje se u saopštenju.
Ostale vesti

Pronađena eksplozivna naprava kod Merdara. Kfor izvršio kontrolisanu eksploziju
U blizini administrativnog prelaza Merdare danas je pronađena eksplozivna naprava koja je potom uništena u kontrolisanoj eksploziji od strane Kfora, javili su mediji na albanskom.
  • 08.12.2021
Organizovani i multinacionalni
Kancelarija za kontrolu strane imovine (OFAC) Ministarstva finansija SAD označila je Zvonka Veselinovića, njegovog brata Žarka, Milana Radoičića, Željka Bojića i Marka Rošića zbog pripadnosti koruptivnim mrežama povezanim sa transnacionalnim organizovanim kriminalom.
  • 08.12.2021
SAD uvele sankcije Radoičiću i Veselinoviću
Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije pod kojim su, između ostalih, biznismeni s Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, javila je Nova.rs.
  • 08.12.2021
U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK
U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 06.12.2021
Preminuo Bob Dol
Bivši vođa republikanske većine u američkom Senatu i poslednji iz generacije iz Drugog svetskog rata koji je bio nominovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bob Dol preminuo je juče u 98. godini.
  • 06.12.2021
Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, ranije ove nedelje, tj. između srede i četvrtka dogodila se teška krađa. 

  • 05.12.2021