Vesti
Hronika

Neuspela pljačka kod Badovačkog jezera

U bilzini Badovačkoj jezera, nešto pre 17:00, dogodio se neuspeli pokušaj oružane pljačke vozila za transport novca. Dva lica su povređena i prebačena u Univerzitetsko-klinički centar Kosova, potvrdila je za RTV Kim Policija Kosova.

Neuspela pljačka kod Badovačkog jezera
Zaustavljen saobraćaj kod Badovačkog jezera (Foto Kim)

Prema navodima vozača sa terena, saobraćaj na putu Priština - Gnjilane će biti obustavljen najmanje dva sata.

Kako prenosi Gazeta Blic, opljačkano je transportno vozilo sa novcem ProKredit banke, a dve osobe su povređene.

Transportno vozilo sa novcem Pro Kredit banke opljačkale su, za sada, nepoznate osobe. Ceo događaj se zbio u bilzini jezera Badovac (Gračaničko jezero).

Iz kompanije "Besa Sikjuriti" koja je bila odgovorna za transfer novca su za Gazetu Blic su potvrdili da su dve osobe povređene.

KP: Neuspešni pokušaj pljačke

Oko 16:45 policija je dobila informacije o pokušaju oružane pljačke na putu Priština-Gnjilane. Odmah nakon primljenih informacija, policajci su izašli na lice mesta i otpočeli istražne radnje.

Na osnovu prvih informacija, sumnja se da su osumnjičeni pucali na vozilo koje je prevozilo novac, saopšteno je iz Policije Kosova.

Osumnjičeni nisu uspeli da izvrše pljačku, ali su pobegli sa lica mesta.

Dve osobe koje su obavljale prevoz novca su povređene i poslate na UKCK radi lečenja.

Istraga o okolnostima događaja je u toku, zaključuje se u saopštenju.
Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021