Vesti
Hronika

Nestali mladić Sead Aljuši se utopio u Ibru

Smrt Seada Aljušija, koji je juče pronađen u reci Ibar kraj sela Rudare u opstini Zvečan, nastupila je kao posledica davljenja, javila je danas televizija Most.
Nestali mladić Sead Aljuši se utopio u Ibru
Mesto gde je pronađeno telo (Foto Tanjug)

Aljuši je nestao pre osamnaest dana, od kada su za njim intenzivno tragale spasilačke i ronilačke ekipe.

U trenutku pronalaženja tela, na licu mesta, osim pripadnika Policije Kosova bila je i dežurna ekipa Doma zdravlja u Zvečanu.

Telo 17-godišnjeg mladića prebačeno je na Institut za patologiju u Prištini, kako bi se obavila obdukcija.

Aljuši je sa grupom Albanaca pre više od dve nedelje iz južnog, prešao u severni deo Kosovske Mitrovice, sa namerom da izvrše krađu. Prema svedočenju njegovih drugova, mladić je u pokušaju bekstva skočio u Ibar i nestao.Ostale vesti

VJT u Vranju demantuje hapšenje direktora u Bujanovcu
Više javno tužilaštvo u Vranju demantovalo je izjavu šefa kabineta predsednice Kosova Bljerima Velja da je direktor Doma kulture u Bujanovcu Jeton Ismail uhapšen jer je, kako je Velja naveo, dozvolio pozorišnu predstavu koju finansiraju kosovske institucije.
  • 10.06.2023
Zvečan: Srbi i dalje protestuju, ne odustaju od svojih zahteva

Srbi u Zvečanu protestuju trinaesti dan. U neposrednoj blizini crkve Svetog Đorđa prisutno je nekoliko desetina građana. Mirno je.

  • 10.06.2023
Srbin iz Pomoravlja uhapšen zbog navodnog ratnog zločina pušten na slobodu

Srbin M.M. (1955) uhapšen u četvrtak u selu Bosce kod Kosovske Kamenice, uz optužbe za ratni zločin, pušten je već narednog dana. „Rekli su mu – „slobodan si, nisi odgovoran za to“, kazao je za KoSSev njegov sin.

  • 10.06.2023
Velja: Uhapšen direktor Doma kulture u Bujanovcu zbog predstave koju je finansiralo Kosovo
Šef kabineta predsednice Kosova Bljerim Velja zatražio je hitno puštanje iz pritvora direktora Doma kulture u Bujanovcu Jetona Ismaila, koji je uhapšen jer je, kako Velja navodi, dozvolio pozorišnu predstavu koju finansiraju kosovske institucije.
  • 10.06.2023
KFOR: Protest je počeo mirno, ali je kasnije postao nasilan

“Tokom protesta mnogi vojnici KFOR-a su povređeni bacanjem kamenja, improvizovanih eksplozivnih naprava i upotrebom oružja. Bilo je jasno da ima ljudi koji su pokušavali da protestuju mirno, ali je takođe bilo jasno da se iza njih kriju neke kriminalne grupe koje samo pokušavaju da napadnu trupe KFOR-a”, rekao je povodom dešavanja u Zvečanu 29. maja portparol KFOR-a italijanski pukovnik Andrea Galijeni na konferenciji za medije u Prištini.

  • 09.06.2023
Kancelarija za KiM: Uhapšen Srbin iz sela Bosce
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je juče u selu Bosce kod Кosovske Кamenice uhapšen Srbin Mirko M, zajedno sa još dvoje Srba iz ovog mesta koji su naknadno pušteni na slobodu. Ovo hapšenje je ocenjeno kao još jedan vid zastrašivanja, uz napomenu da, prema tvrdnjama porodice uhapšenog, on nije bio deo policijskih i vojnih struktura.
  • 09.06.2023