Vesti
Hronika

Nesreća u rudniku u Novom Brdu

U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
Rudnik Novo Brdo (Foto In Fokus)

Porparol Kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani potvrdio je da se u rudniku dogodila „teška nesreća“, ali da još uvek nema informacija o mogućim žrtvama. "Rudari koji su bili unutra, skoro svi su izašli na zemlju, ali za još dvojicu nemamo informacija da li su živi. Ja ne mogu da potvrdim da su umrli, jer još uvek nemamo potvrdu lekara", kazao je Hašani za RTV Kim.

Međutim, kako je objavila Koha pozivajući se na izjavu predsednika Sindikata Trepče Šićirija Sadikua, sumnja se da su dve osobe preminule.

„Došlo je do nesreće u rudniku Artana (Novo Brdo). Prema infomacijama koje imamo, sumnja se da su dva radnika izgubila život. Inženjer i rudar“, kazao je Sadiku za Kohu.

Policija iz Gnjilana se nalazi na mestu nesreće, pa se više informacija očekuje kasnije tokom dana.

Rudnik Novo Brdo organizaciono pripada kompaniji „Trepča jug“ kojim rukovode Albanci.

 Ostale vesti

Tači: Moj advokat je odgovarao na pitanja i interesovanja tužilaštva
Kosovski predsednik Hašim Tači je po izlasku iz prostorija Haškog tribunala izjavio da je njegov advokat Amerikanac Pjer Ričard Prosper odgovarao na pitanja i interesovanja Specijalnog tužilaštva i da će se ispitivanje nastaviti sutra.
  • 13.07.2020
Tači pred istražiteljima u Hagu
Kosovski predsednik Hašim Tači stigao je u sud u Hagu gde će biti saslušan. Prištinski advokat Tom Gaši pretpostavlja da će biti saslušan u vezi sa optužnicom koja je podignuta ‪24. aprila‬, a koja je objavljena 24. juna.
  • 13.07.2020
Policija uhapsila neke od demonstranata, pendrecima i na devojke

Policija je sinoć ispred Skupštine, kako je objavio KRIK, uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta.

  • 12.07.2020
“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020
Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020