Vesti
Hronika

Nepoznata lica provalila u hram Sv. Petra i Pavla i ispisala grafite OVK

Kosovska policija u selu Brod je 18. jula obavestila lokalnog sveštenika u Štrpcu da su prilikom rutinskog obilaska hramova videli oštećena vrata na hramu Sv. Ap. Petra i Pavla u selu Brod, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.
Nepoznata lica provalila u hram Sv. Petra i Pavla i ispisala grafite OVK
Selo Brod u opštini Štrpce (Foto Vikipedija Sadik Imeri)

Parohijski sveštenik zatekao je polomljenu bravu na ulaznoj kapiji, na silu otvorena vrata na hramu i grafite OVK.

Policija je tokom jučerašnjeg dana uz prisustvo tima iz Prištine izvršila uviđaj i otvorena je istraga.

Eparhija raško-prizrenska saopštila je da izražava zabrinutost "zbog još jednog u nizu više vandalskih napada na hramove na Kosovu i Metohiji i apeluje na poštovanje osnovnih verskih sloboda, kao i duhovne i kulturne baštine pravoslavnih Srba".

 Ostale vesti

Preuzeti posmrtni ostaci tri žrtve srpske nacionalnosti

Na administrativnom prelazu Merdare danas su preuzeti identifikovani posmrtni ostaci tri lica srpske nacionalnosti, koja su stradala tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.

  • 24.09.2021
Nije izvršena presuda o zemljištu Visokih Dečana
Ustavni sud Kosova objavio je danas Rešenje o neizvršenju presude iz 2016. godine da je 24 hektara zemlje vlasništvo manastira Visoki Dečani, kojim se omogućuje tužiocu da preduzme dalje korake u vezi tog slučaja.
  • 24.09.2021
Ustavni sud odbio žalbu SL povodom raspodele ministarskih pozicija
Kosovski Ustavni sud odlučio je danas da odbije žalbu poslanika stranke Srpska lista, kojoj je odlukom kosovske skupštine o formiranju vlade predvođene Aljbinom Kurtijem, marta meseca dodeljena samo jedna ministarska pozicija.
  • 24.09.2021
Policija i u Štrpcu sklonila plakat
Kosovska policija je u Štrpcu tokom noći uklonila plakat sa porukom "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština", prenosi Kosovo onlajn.
  • 24.09.2021
Nastavlja se protest Srba na severu Kosova

Građani nezadovoljni odlukom Vlade Kosova o zameni registarskih tablica ulaze u peti dan protesta na severu Kosova. Specijalne snage Kosovske policije i dalje su raspoređene kod prelaza Jarinje i Brnjak.

  • 24.09.2021
Preminuo glumac Nenad Nenadović
Srpski glumac Nenad Nenadović preminuo u 57. godini, potvrdila je porodica Tanjugu.
  • 23.09.2021