Nemiri na protestu u južnom delu Mitrovice

Dva policajca i jedan novinar su povređeni,  a jedno policijsko vozilo je oštećeno u neredima koji su izbili u južnom delu Mitrovice tokom protesta Albanaca zbog izgradnje "Parka mira" na mostu preko Ibra.

Podeli ovaj članak sa:
  • Protest u južnom delu Mitrovice (Foto tanjug.rs)

Albanci su zasuli kamenicama pripadnike kosovske policije i pripadnike Kfora koji su na odgovorili suzavcem i šok bombama.

Gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić, koji se nalazi s okupljenim Srbima u blizini mosta preko Ibra, rekao je da podržava svaki vid izražavanja slobodne volje građana i dodao da ne želi da veruje da iza slogana "Ili mi ili vi", pod kojim se održava protest u južnom delu grada, stoji nešto što nema konotaciju mira.

Rakić je ocenio da je izgradnja "Parka mira" potez ka normalizaciji situacije u Kosovskoj Mitrovici i pozvao prištinske vlasti da ublaže retoriku koja je i dovela do današnjih demonstracija.

"Očekivao sam da izgradimo jos lepši i veći park u kome će se igrati i srpska i albanska deca", kazao je Rakić i dodao da mir mora da bude prioritet i da međuetničkih sukoba više ne sme biti.

Gradonačelnik južnog, albanskog dela Kosovske Mitrovice Agim Bahtari rekao je da će videti šta će se desiti sutra.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane