Vesti
Hronika

Nema odgovora Apelacionog suda na žalbu Ivanovića

Apelacioni sud još uvek nije dostavio odgovor na žalbu o pritvoru kojom se traži da se Oliveru Ivanoviću dopusti da se brani sa slobode. Advokat Nebojša Vlajić kaže da sud ovakvim postupcima pokazuje nepoštovanje zakona. Iz EULEKS-a poručuju da se odgovor očekuje do kraja dana.
Nema odgovora Apelacionog suda na žalbu Ivanovića
Oliver Ivanović (Foto arhiva KIM)

Advokat Nebojša Vlajić potvrdio je danas da Apelacioni sud još nije doneo odluku o žalbi koju je uložio zbog odluke da se Oliveru Ivanoviću odredi jednomesečni pritvor.

Na konferenciji za medije održanoj sinoć u sedištu stranke Olivera Ivanovića Vlajić je rekao da ovakvim potezima sud pokazuje nepoštovanje ljudskih prava.

“Tako kratki rokovi zakonom su određeni zbog toga da bi se prava uhapšenih lica štitila i da bi mogućnost pogrešnog određivanja pritvora bila svedena na minimum. Sud ovim neodlučivanjem pokazuje da njemu do ljudskih prava i zakona nije stalo, jer bi u protivnom odlučio ranije“, rekao je Vlajić.

On je rekao i da izgovori "da je vikend i da nije moglo da se odlučuje - nisu ozbiljni".

"Zakon ne poznaje neradne dane i vikend, već svaki uhapšeni ima pravo da se po njegovoj žalbi reši u roku od 48 sati. To je i suština hitnosti u krivičnim predmetima koji su pritvorske prirode", objasnio je Vlajić.

Vlajić je dodao i da pisanje albanske štampe o krivici Ivanovića predstavlja “spekulacije i izmišljotine” i da su takve priče opasne jer je Ivanović optužen za najteža krivična dela.

Portparol EULEKS-a Irina Gudeljević u kratkoj izjavi za KIM radio je kazala da za sada nema informacija iz Apelacionog suda.

Žalba je upućena prošle srede u 14 sati, a rok za odgovor od 48 sati je istekao prošlog petka u 14 časova.Ostale vesti

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023