Vesti
Hronika

Nema odgovora Apelacionog suda na žalbu Ivanovića

Apelacioni sud još uvek nije dostavio odgovor na žalbu o pritvoru kojom se traži da se Oliveru Ivanoviću dopusti da se brani sa slobode. Advokat Nebojša Vlajić kaže da sud ovakvim postupcima pokazuje nepoštovanje zakona. Iz EULEKS-a poručuju da se odgovor očekuje do kraja dana.
Nema odgovora Apelacionog suda na žalbu Ivanovića
Oliver Ivanović (Foto arhiva KIM)

Advokat Nebojša Vlajić potvrdio je danas da Apelacioni sud još nije doneo odluku o žalbi koju je uložio zbog odluke da se Oliveru Ivanoviću odredi jednomesečni pritvor.

Na konferenciji za medije održanoj sinoć u sedištu stranke Olivera Ivanovića Vlajić je rekao da ovakvim potezima sud pokazuje nepoštovanje ljudskih prava.

“Tako kratki rokovi zakonom su određeni zbog toga da bi se prava uhapšenih lica štitila i da bi mogućnost pogrešnog određivanja pritvora bila svedena na minimum. Sud ovim neodlučivanjem pokazuje da njemu do ljudskih prava i zakona nije stalo, jer bi u protivnom odlučio ranije“, rekao je Vlajić.

On je rekao i da izgovori "da je vikend i da nije moglo da se odlučuje - nisu ozbiljni".

"Zakon ne poznaje neradne dane i vikend, već svaki uhapšeni ima pravo da se po njegovoj žalbi reši u roku od 48 sati. To je i suština hitnosti u krivičnim predmetima koji su pritvorske prirode", objasnio je Vlajić.

Vlajić je dodao i da pisanje albanske štampe o krivici Ivanovića predstavlja “spekulacije i izmišljotine” i da su takve priče opasne jer je Ivanović optužen za najteža krivična dela.

Portparol EULEKS-a Irina Gudeljević u kratkoj izjavi za KIM radio je kazala da za sada nema informacija iz Apelacionog suda.

Žalba je upućena prošle srede u 14 sati, a rok za odgovor od 48 sati je istekao prošlog petka u 14 časova.Ostale vesti

Kod Prištine uhapšen muškarac, zaplenjeno preko 27 kilograma marihuane
U okviru akcije Kosovske policije, u selu Mramor kod Prištine, uhapšen je muškarac kod koga je pronađeno više od 27 kilograma marihuane.
  • 09.08.2022
Petković sa porodicom momka uhapšenog na Gazimestanu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je na svom Fejsbuk nalogu da se sastao sa porodicom Nikole Nedeljkovića, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu.
  • 09.08.2022
Tužilaštvo: Nastavlja se inspekcijski nadzor na Brezovici

Na području Brezovice i danas se vrši inspekcijski nadzor u cilju istrage o nelegalnoj gradnji u zoni Nacionalnog parka, saopšteno je iz Tužilaštva u Uroševcu.

  • 09.08.2022
Slabiji zemljotres kod Ulcinja
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je u 7.33h registrovao slab zemljotres, sa epicentrom na tri kilometra jugozapadno od Ulcinja.
  • 09.08.2022
Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022