Vesti
Hronika

Nedeljković osuđen na osam meseci zatvora

Nikola Nedeljković, mladić iz Beograda koji je uhapšen na Gazimestanu tokom obeležavanja Vidovdana 28. juna ove godine, osuđen je pred Osnovnim sudom u Prištini na kaznu zatvora od osam meseci za izazivanje etničke mržnje i netrpeljivosti.
Nedeljković osuđen na osam meseci zatvora
Nikola Nedeljković u sudnici pred izricanje presude (Foto Kim)

Vreme koje je Nedeljković proveo u pritvoru biće uračunato u kaznu. Okrivljeni je dužan da plati 80 evra sudskih troškova i taksi. Na presudu je moguće je uložiti žalbu.

Tužiteljka Elza Bajrami Kastrati tražila je da se Nedeljković proglasi krivim i "dobije kaznu u skladu sa zakonom".

Izricanju presude prisustvovali su Nedeljkovićevi roditelji.

Nikolina majka Slobodanka je kazala da njen sin nije kriv i dodala da nije očekivala ovakvu "skandaloznu kaznu".

"Ovako je mogao biti kažnjen svako ko je toga dana bio na Gazimestanu", rekla je ona.

Danas je ispitivan i treći svedok, policajac koji je učestvovao u hapšenju ovog devetnaestogodišnjeg mladića. On je ponovio da je Nikola uzvikivao "Ubij Šiptara" i "Kosovo je Srbija".

Advokatica odbrane Jovana Filipović je ranije tokom dana kazala da dokazi koje su izneli svedoci, trojica policajaca, nisu relevantni i da je simptomatično da su pomenuta skandiranja samo oni čuli.Ostale vesti

Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022
Uložena žalba na presudu Nikoli Nedeljkoviću
Branilac Nikole Nedeljlkovića advokatica Jovana Filipović uložila je žalbu Apelacionom sudu u Prištini na prvostepenu presudu Osnovnog suda od osam meseci zatvora, zbog navodnog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.
  • 27.09.2022
Komemoracija Časlavu Milisavljeviću: Prepoznatljiv glas radijskih talasa
Komemorativni skup povodom smrti Časlava Milisavljevića održan je danas u Kosovskoj Mitrovici.
  • 26.09.2022
Preminuo Časlav Milisavljević
Časlav Milisavljević, novinar Radio Kosovske Mitrovice u penziji, preminuo je posle kraće i teške bolesti 26. septembra u Kosovskoj Mitrovici, u 76. godini.
  • 26.09.2022