Vesti
Hronika

"Nećemo dozvoliti da ubistvo Olivera ode u zaborav"

Navršava se 16 meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića. "Nećemo dozvoliti da ubistvo Olivera Ivanovića ostane nerasvetljeno i ode u zaborav", poručila je potpredsednica GI SDP Ksenija Božović.
Spomen ploča ubijenom Oliveru Ivanoviću (Foto Kim)

Potpredsednica stranke i jedna od najbližih saradnika pokojnog Ivanovića kaže da su nalogodavci i izvršioci atentata i dalje nepoznati.

"Svakodnevno pratimo istragu i svakog 16. u mesecu podesećamo na ovo ubistvo... Danas ih (institucije) podsećamo da rade svoj posao, da pronađu Oliverovog ubicu. Nećemo dozvoliti da ubistvo ostane nerasvetljeno i ode u zaborav", rekla je Božovićeva u izjavi za RTV Kim.

Božovićeva je upozorila da se o ubistvu jednog od najzančajnijih srpskih političara sa Kosova i istrazi koja se vodi, u javnosti sve manje govori.

"U poslednjih mesec dana nemamo ni izjave, ni komentare vezane za to ubistvo. Stiče se utisak da postoje pokušaji da se istraga zaboravi", rekla je Božovićeva.

Zbog sumnje da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, 23. novembra prošle godne uhapšeni su Nedeljko Spasojević i Marko Rošić. Tada je kao treći osumnjičeni uhapšen i Dragiša Marković. On je iz pritvora pušten 22. februara ove godine.

Spasojeviću i Rošiću je krajem aprila produžen pritvor za još dva meseca. Tada je njihov advokat Negovan Šaranović izjavio za RTV Kim da im je pritvor produžen zbog “opasnosti od bekstva, težine krivičnog dela, opasnosti da mogu uticati na svedoke i slično“.

Oliver Ivanović, lider građanske inicijative SDP, ubijen je 16. januara sa više hitaca u leđa u jutarnjim satima ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.Ostale vesti

Apelacioni sud odbacio žalbe u slučaju Ivanovića
Apelacioni sud odbacio je žalbe na odbacivanje optužnice protiv dokaza u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. U žalbenoj najavi se navodi da su žalbe advokata odbijene kao neosnovane.
  • 11.05.2021
Kamenovana crkva u Vitini

Kancelarija za KiM u saopštenju dostavljenom medijima navodi da su "sinoć nepoznati počinioci kamenovali crkvu Svete Petke u Kosovskoj Vitini".

  • 10.05.2021
Preko 790 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera
Zbog nepoštovanja mera za sprečavanje širenja koronavirusa, Kosovska Policija nastavila je sa kažnjavanjem fizičkih i pravnih lica.
  • 10.05.2021
Zubin Potok: Policiji prijavljena pucnjava, nema povređenih
Članovi "Kosovskog planinskog društva" prijavili su policiji da su danas, tokom planinarenja na području opštine Zubin Potok, začuli pucnje iz vatrenog oružja.
  • 09.05.2021
Kosovska Vlada prati tok iskopavanja u Kiževaku kod Raške
Vlada Kosova saopštila je da pomno prate nastavak iskopavanja navodne masovne grobnice u Kiževaku kod Raške.
  • 09.05.2021
Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
  • 07.05.2021