"Nećemo dozvoliti da ubistvo Olivera ode u zaborav"

Navršava se 16 meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića. "Nećemo dozvoliti da ubistvo Olivera Ivanovića ostane nerasvetljeno i ode u zaborav", poručila je potpredsednica GI SDP Ksenija Božović.

Podeli ovaj članak sa:
  • Spomen ploča ubijenom Oliveru Ivanoviću (Foto Kim)

Potpredsednica stranke i jedna od najbližih saradnika pokojnog Ivanovića kaže da su nalogodavci i izvršioci atentata i dalje nepoznati.

"Svakodnevno pratimo istragu i svakog 16. u mesecu podesećamo na ovo ubistvo... Danas ih (institucije) podsećamo da rade svoj posao, da pronađu Oliverovog ubicu. Nećemo dozvoliti da ubistvo ostane nerasvetljeno i ode u zaborav", rekla je Božovićeva u izjavi za RTV Kim.

Božovićeva je upozorila da se o ubistvu jednog od najzančajnijih srpskih političara sa Kosova i istrazi koja se vodi, u javnosti sve manje govori.

"U poslednjih mesec dana nemamo ni izjave, ni komentare vezane za to ubistvo. Stiče se utisak da postoje pokušaji da se istraga zaboravi", rekla je Božovićeva.

Zbog sumnje da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, 23. novembra prošle godne uhapšeni su Nedeljko Spasojević i Marko Rošić. Tada je kao treći osumnjičeni uhapšen i Dragiša Marković. On je iz pritvora pušten 22. februara ove godine.

Spasojeviću i Rošiću je krajem aprila produžen pritvor za još dva meseca. Tada je njihov advokat Negovan Šaranović izjavio za RTV Kim da im je pritvor produžen zbog “opasnosti od bekstva, težine krivičnog dela, opasnosti da mogu uticati na svedoke i slično“.

Oliver Ivanović, lider građanske inicijative SDP, ubijen je 16. januara sa više hitaca u leđa u jutarnjim satima ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane