Vesti
Hronika

"Nećemo dozvoliti da ubistvo Olivera ode u zaborav"

Navršava se 16 meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića. "Nećemo dozvoliti da ubistvo Olivera Ivanovića ostane nerasvetljeno i ode u zaborav", poručila je potpredsednica GI SDP Ksenija Božović.
Spomen ploča ubijenom Oliveru Ivanoviću (Foto Kim)

Potpredsednica stranke i jedna od najbližih saradnika pokojnog Ivanovića kaže da su nalogodavci i izvršioci atentata i dalje nepoznati.

"Svakodnevno pratimo istragu i svakog 16. u mesecu podesećamo na ovo ubistvo... Danas ih (institucije) podsećamo da rade svoj posao, da pronađu Oliverovog ubicu. Nećemo dozvoliti da ubistvo ostane nerasvetljeno i ode u zaborav", rekla je Božovićeva u izjavi za RTV Kim.

Božovićeva je upozorila da se o ubistvu jednog od najzančajnijih srpskih političara sa Kosova i istrazi koja se vodi, u javnosti sve manje govori.

"U poslednjih mesec dana nemamo ni izjave, ni komentare vezane za to ubistvo. Stiče se utisak da postoje pokušaji da se istraga zaboravi", rekla je Božovićeva.

Zbog sumnje da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, 23. novembra prošle godne uhapšeni su Nedeljko Spasojević i Marko Rošić. Tada je kao treći osumnjičeni uhapšen i Dragiša Marković. On je iz pritvora pušten 22. februara ove godine.

Spasojeviću i Rošiću je krajem aprila produžen pritvor za još dva meseca. Tada je njihov advokat Negovan Šaranović izjavio za RTV Kim da im je pritvor produžen zbog “opasnosti od bekstva, težine krivičnog dela, opasnosti da mogu uticati na svedoke i slično“.

Oliver Ivanović, lider građanske inicijative SDP, ubijen je 16. januara sa više hitaca u leđa u jutarnjim satima ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.Ostale vesti

Tači: Moj advokat je odgovarao na pitanja i interesovanja tužilaštva
Kosovski predsednik Hašim Tači je po izlasku iz prostorija Haškog tribunala izjavio da je njegov advokat Amerikanac Pjer Ričard Prosper odgovarao na pitanja i interesovanja Specijalnog tužilaštva i da će se ispitivanje nastaviti sutra.
  • 13.07.2020
Tači pred istražiteljima u Hagu
Kosovski predsednik Hašim Tači stigao je u sud u Hagu gde će biti saslušan. Prištinski advokat Tom Gaši pretpostavlja da će biti saslušan u vezi sa optužnicom koja je podignuta ‪24. aprila‬, a koja je objavljena 24. juna.
  • 13.07.2020
Policija uhapsila neke od demonstranata, pendrecima i na devojke

Policija je sinoć ispred Skupštine, kako je objavio KRIK, uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta.

  • 12.07.2020
“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020
Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020