Vesti
Hronika

„Ne daju mi da uđem u Srbiju“

Goranu Vasiljeviću iz Štrpca, koji je jutros krenuo ka centralnoj Srbiji na zakazani lekarski pregled, policija na administrativnom prelazu Breznica u opštini Bujanovac zabranila je prelazak. Večeras oko 21:00 Vasiljević je sa saputnicima preko prelaza Končulj ipak nastavio put.
„Ne daju mi da uđem u Srbiju“
Goran Vasiljević na administrativnom prelazu Breznica (Foto A Vasiljević)

Goran Vasiljević se jutros oko 10 časova uputio ka centralnoj Srbiji na zakazani lekarski pregled. Međutim, policija na administrativnom prelazu Breznica mu ne dozvoljava da nastavi put.

„I dalje sam na administrativnom prelazu Breznica. Drže me od jutros od 10 sati. Razlog stvarno ne znam, nemaju ni oni razlog, kažu jednostavno; `Ti ne možeš da prođeš`. Ja imam zakazano lečenje, tačnije imao sam zakazano, sada je već propalo. Ne daju mi da prođem bez ikakvog obrazloženja“, kazao je za RTV Kim Vasiljević.

On je naveo da je zadržan „iz političkih razloga“.

„Iako nisam član nijedne stranke, ne podržam Srpsku listu, pa je to jedan od razloga. Ne podržavam lokalnu samoupravu u Štrpcu, nisam u njihovom taboru. Pa, neću ni biti. To je moje pravo, demokratsko pravo. I na taj način oni krše Ustav jer mi ne daju da uđem u svoju državu. Ja sam prijavljen u Srbiji, a oni mi ne daju da uđem u Srbiju“, ističe Goran.

Pored Vasiljevića, prelazak u centralnu Srbiju nije dozvoljen ni njegovom sinu i trojici prijatelja.

„Čekaju da dodje BIA ili neka njihova unutrašnja kontrola, kako bi ih ispitali“, dodao je on.

Vasiljević poručuje da neće odustati od prelska Breznice i odlaska u centralnu Srbiju „makar morao da čeka do sutra ili duže“.

Jovanović: “Ko te pustio, zašto te pustio”

Redakciji RTV Kim se večeras sa administrativnog prelaza Breznica kod Bujanova javio i Filjko Jovanović. On je rekao da četvrti put ima problema prilikom prelaska u centralnu Srbiju.
 
Na slična zadržavanja na administrativnim prelazima svojevremeno su se žalili članovi nekadašnje Samostalne liberalne stranke. 
 
Večeras oko 21:00 Goran Vasiljević i Filjko Jovanović sa saputnicima su prešli administrativni prelaz Končulj i ušli na teritoriju centralne Srbije, saznaje RTV Kim
 Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021