Vesti
Hronika

„Ne daju mi da uđem u Srbiju“

Goranu Vasiljeviću iz Štrpca, koji je jutros krenuo ka centralnoj Srbiji na zakazani lekarski pregled, policija na administrativnom prelazu Breznica u opštini Bujanovac zabranila je prelazak. Večeras oko 21:00 Vasiljević je sa saputnicima preko prelaza Končulj ipak nastavio put.
„Ne daju mi da uđem u Srbiju“
Goran Vasiljević na administrativnom prelazu Breznica (Foto A Vasiljević)

Goran Vasiljević se jutros oko 10 časova uputio ka centralnoj Srbiji na zakazani lekarski pregled. Međutim, policija na administrativnom prelazu Breznica mu ne dozvoljava da nastavi put.

„I dalje sam na administrativnom prelazu Breznica. Drže me od jutros od 10 sati. Razlog stvarno ne znam, nemaju ni oni razlog, kažu jednostavno; `Ti ne možeš da prođeš`. Ja imam zakazano lečenje, tačnije imao sam zakazano, sada je već propalo. Ne daju mi da prođem bez ikakvog obrazloženja“, kazao je za RTV Kim Vasiljević.

On je naveo da je zadržan „iz političkih razloga“.

„Iako nisam član nijedne stranke, ne podržam Srpsku listu, pa je to jedan od razloga. Ne podržavam lokalnu samoupravu u Štrpcu, nisam u njihovom taboru. Pa, neću ni biti. To je moje pravo, demokratsko pravo. I na taj način oni krše Ustav jer mi ne daju da uđem u svoju državu. Ja sam prijavljen u Srbiji, a oni mi ne daju da uđem u Srbiju“, ističe Goran.

Pored Vasiljevića, prelazak u centralnu Srbiju nije dozvoljen ni njegovom sinu i trojici prijatelja.

„Čekaju da dodje BIA ili neka njihova unutrašnja kontrola, kako bi ih ispitali“, dodao je on.

Vasiljević poručuje da neće odustati od prelska Breznice i odlaska u centralnu Srbiju „makar morao da čeka do sutra ili duže“.

Jovanović: “Ko te pustio, zašto te pustio”

Redakciji RTV Kim se večeras sa administrativnog prelaza Breznica kod Bujanova javio i Filjko Jovanović. On je rekao da četvrti put ima problema prilikom prelaska u centralnu Srbiju.
 
Na slična zadržavanja na administrativnim prelazima svojevremeno su se žalili članovi nekadašnje Samostalne liberalne stranke. 
 
Večeras oko 21:00 Goran Vasiljević i Filjko Jovanović sa saputnicima su prešli administrativni prelaz Končulj i ušli na teritoriju centralne Srbije, saznaje RTV Kim
 Ostale vesti

Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021