Vesti
Hronika

Natpisi „Wagner“ u K.Mitrovici i Zvečanu

U poslednjem 24-časovnom izveštaju Kosovska policija zabeležila je u severnom delu Kosovske Mitrovice i Zvečanu slučajeve okarakterisane kao „izazivanje mržnje i međuetničkog raskola“, kao i podmetanje požara u Zubinom Potoku.

Natpisi „Wagner“ u K.Mitrovici i Zvečanu
Natpisi "Wagner" (Foto KoSSev)

Kosovskoj policiji juče su prijavljeni natpisi „Wagner“ na zgradama u severnom delu Kosovske Mitrovice i na saobraćajnim znacima u Zvečanu.

Kako prenosi KoSSev natpisi „Wagner“ u severnom delu Kosovske Mitrovice nalaze se na zidu škole „Aziz Sulejmani“ i ambulante Doma zdravlja u naselju Rudarske čete.

Počinioci su za sada nepoznati, a slučajevi se istražuju.

Dan ranije, u večernjim časovima u subotu, Kosovskoj policiji jedna osoba prijavila je požar u svom lokalu u Zubinom Potoku.

Vatrogasci su požar ugasili, a slučaj je okarakterisan kao „podmetanje požara“ se istražuje.Ostale vesti

U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023
Odbačena optužnica protiv pet osoba osumnjičenih za silovanje devojčice
Osnovni sud u Prištini odbacio je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje koje se dogodio u avgustu prošle godine u Prištini.
  • 26.01.2023
PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je napao i udario.

  • 24.01.2023