Vesti
Hronika

Natpis "OVK" na tabli na ulazu u Кišnicu

Nepoznati počionioci danas su u Кišnici, na putokazu za selo, isprskali crvenom bojom natpis na srpskom jeziku i na saobraćajnoj tabli napisali "UČК" (OVK).
Natpis
Tabla na ulazu u Kišnicu (Foto Gračanicaonlajn)

Podsećamo da je pre nekoliko dana, na ulazu u Кišnicu, koja pripada opštini Gračanica, postavljen bilbord sa amblemom takozvane OVК (UČК), zatim je bilbord oštećen i na kraju sklonjen, a u istom selu je staklenim flašama i kamenicama napadnut meštanin Zoran Trajković i povicima “UČК”, provocirana njegova supruga Jelena. Preksinoć je grupa nepoznatih počinilaca pokušala da zapali srpsku zastavu pored spomenika Milošu Obiliću, u centru Gračanice.

U izveštaju Кosvoske policije nema podataka da je iko od počinilaca uhapšen.Ostale vesti

KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021
Saslušan B.B. Gaši: Svedok pod pritiskom određenih grupa u Mitrovici

U Osnovnom sudu u Prištini nastavljeno je saslušanje svedoka na suđenju za ubistvo lidera GI “SDP” Olivera Ivanovića. Danas je u svojstvu svedoka ispitan B.B. koji je po zanimanju taksista.

  • 24.11.2021
Misteriozni nestanak Boška Mladenovića
Ni posle više od 45 dana policija i rođaci nemaju nikakvu informaciju o slučaju nestanka Boška Mladenovića (92) iz sela Straža u opštini Novo Brdo. Njemu se u noći između 8. i 9. oktobra izgubio svaki trag.
  • 24.11.2021
Nastavljeno ispitivanje svedoka u slučaju ubistva O. Ivanovića
Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini je ispitivanjem svedoka nastavljeno ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.
  • 24.11.2021
Na Kosovu u sredu dan žalosti zbog nesreće u Bugarskoj
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je sredu danom žalosti zbog tragične nesreće u Bugarskoj.
  • 23.11.2021