Vesti
Hronika

Natpis "OVK" na tabli na ulazu u Кišnicu

Nepoznati počionioci danas su u Кišnici, na putokazu za selo, isprskali crvenom bojom natpis na srpskom jeziku i na saobraćajnoj tabli napisali "UČК" (OVK).
Natpis
Tabla na ulazu u Kišnicu (Foto Gračanicaonlajn)

Podsećamo da je pre nekoliko dana, na ulazu u Кišnicu, koja pripada opštini Gračanica, postavljen bilbord sa amblemom takozvane OVК (UČК), zatim je bilbord oštećen i na kraju sklonjen, a u istom selu je staklenim flašama i kamenicama napadnut meštanin Zoran Trajković i povicima “UČК”, provocirana njegova supruga Jelena. Preksinoć je grupa nepoznatih počinilaca pokušala da zapali srpsku zastavu pored spomenika Milošu Obiliću, u centru Gračanice.

U izveštaju Кosvoske policije nema podataka da je iko od počinilaca uhapšen.Ostale vesti

Susret Rade Trajković i Milana Radoičića na sudu
U Palati pravde u Beogradu nastavljeno je suđenje po tužbi Milana Radoičića protiv Rade Trajković.
  • 04.12.2020
Odložen pripremni pretres u slučaju Olivera Ivanovića
Zbog nejasnoća oko toga ko je advokat Radeta Basare koji je osumnjičen za ubistvo Olivera Ivanovića, Tom Gaši ili Faruk Korenica, odložen je pripremni pretres za 11. decembar u 13 časova.
  • 04.12.2020
Gračanica: Pretnja ubistvom zbog novčanog duga
Kosovska policije saopštila je da je u Gračanici prijavljen slučaj pretnje ubistvom zbog „nesporazuma u vezi sa novčanim dugom“.
  • 03.12.2020
Krivična prijava protiv gradonačenika Gračanice
Zamenik predsednika Skupštine opštine Gračanica, Granit Gaši, podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika ove lokalne samouprave Srđana Popovića.
  • 01.12.2020
KP: U okolini Vrbnice zaplenjeno blizu 30 kg marihuane
Kosovska policija zaplenila je oko 30 kg marihuane u blizini mesta Vrbnica, u opštini Prizren.
  • 30.11.2020
Preminuo novinar Borivoje Ugrinović
Borivoje Bora Ugrinović novinar, književnik i televizijski stvaralac koji je ostavio traga u TV redakcijama u Prizrenu, Prištini, Beogradu, Nišu, Prokuplju i Gnjilanu preminuo je juče u Nišu. "Tokom ratnih godina 1998-1999. bio je izveštač sa Kosova i Metohije i juga centralne Srbije", podseća UNS.
  • 30.11.2020