Vesti
Hronika

Nastavljeno suđenje u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini nastavljeno je suđenje za ubistvo političara i lidera Građanske inicijative "SDP" Olivera Ivanovića.

Nastavljeno suđenje u slučaju ubistva Olivera Ivanovića
Sa ročišta (Foto Kim)

Nastavak današnjeg ročišta prvo je bio zakazan za 14. septembar, a zatim za 17. Zbog antikovid mera ročište je odloženo za danas.

Ono je počelo sa 30 minuta zakašnjenja zbog tehničkih problema, a novinarima je rečeno da ne smeju objavljivati izjave svedoka.

Danas će pred sudom svedoćiti Časlav Ilić, Ksenija Božović, takođe je pozvana i Milena Popović, koja je ranije obavestila sud da zbog zdravstvenih razloga ne može da prisustvuje današnjem ročistu.

Ročištu ne prisustvuju ni Marina Ivanović, bivša Oliverova supruga, kao i sin Nikola, koji su prethodno predstavljali porodicu u svojstvu oštećene strane.

Porodicu Ivanović će kao oštećenu stranu od sada predstavljati advokat Milan Bigović.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnice protiv šest osoba srpske nacionalnosti.Optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara.

Oni se terete za krivična dela učešće ili organizovanje zločinačke grupe, zloupotrebu službenog položaja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, neovlašćeno posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne i zloupotrebu službene dužnosti manipulisanjem dokazima.

Lider Građanske inicijative "SDP" Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. sa više hitaca u leđa dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Severnoj Mitrovici.

Počelo saslušanje prvog svedoka

U Osnovnom sudu u slučaju ubistva Olivera Ivanovića u toku je saslušanje Ksenije Božović, koja je radila kao zamenik predsednika GI "SDP".Ostale vesti

SAD uvele sankcije Radoičiću i Veselinoviću
Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije pod kojim su, između ostalih, biznismeni s Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, javila je Nova.rs.
  • 08.12.2021
U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK
U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 06.12.2021
Preminuo Bob Dol
Bivši vođa republikanske većine u američkom Senatu i poslednji iz generacije iz Drugog svetskog rata koji je bio nominovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bob Dol preminuo je juče u 98. godini.
  • 06.12.2021
Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, ranije ove nedelje, tj. između srede i četvrtka dogodila se teška krađa. 

  • 05.12.2021
Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021