Vesti
Hronika

Nastavljeno suđenje u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini nastavljeno je suđenje za ubistvo političara i lidera Građanske inicijative "SDP" Olivera Ivanovića.

Nastavljeno suđenje u slučaju ubistva Olivera Ivanovića
Sa ročišta (Foto Kim)

Nastavak današnjeg ročišta prvo je bio zakazan za 14. septembar, a zatim za 17. Zbog antikovid mera ročište je odloženo za danas.

Ono je počelo sa 30 minuta zakašnjenja zbog tehničkih problema, a novinarima je rečeno da ne smeju objavljivati izjave svedoka.

Danas će pred sudom svedoćiti Časlav Ilić, Ksenija Božović, takođe je pozvana i Milena Popović, koja je ranije obavestila sud da zbog zdravstvenih razloga ne može da prisustvuje današnjem ročistu.

Ročištu ne prisustvuju ni Marina Ivanović, bivša Oliverova supruga, kao i sin Nikola, koji su prethodno predstavljali porodicu u svojstvu oštećene strane.

Porodicu Ivanović će kao oštećenu stranu od sada predstavljati advokat Milan Bigović.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnice protiv šest osoba srpske nacionalnosti.Optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara.

Oni se terete za krivična dela učešće ili organizovanje zločinačke grupe, zloupotrebu službenog položaja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, neovlašćeno posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne i zloupotrebu službene dužnosti manipulisanjem dokazima.

Lider Građanske inicijative "SDP" Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. sa više hitaca u leđa dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Severnoj Mitrovici.

Počelo saslušanje prvog svedoka

U Osnovnom sudu u slučaju ubistva Olivera Ivanovića u toku je saslušanje Ksenije Božović, koja je radila kao zamenik predsednika GI "SDP".Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022