Vesti
Hronika

Nastavljeno suđenje Rikalu i ostalim optuženima za korupciju

Nekadašnji kosovski ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo i još sedam bivših zvaničnika optuženih za korupciju, danas su u prištinskom sudu imali uvodno obraćanje.
Nastavljeno suđenje Rikalu i ostalim optuženima za korupciju
Nenad Rikalo (Foto Kim arhiva)

Osim za Rikala, sumnja se da su i Kaplan Haljimi, Šefki Zekiri, Ekrem Gjoka, Škeljzen Morina, Ljeon Tači, Ljindar Krasnići i Albana Zekiri - kao nekadašnji službenici ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja naneli štetu kosovskom budžetu u iznosu od četiri miliona evra.

Na početku glavnog pretresa, sudija Mentor Bajraktari pitao je optužene da li su krivi za ono što im se stavlja na teret. Svi su, uključujući i Rikala, izjavili da su nevini.

Predstavnica tužilaštva, specijalni tužilac, Habibe Saljihi, u uvodnom govoru upoznala je sud i stranke sa svedocima i materijalnim dokazima kojima potkrepljuje optužnicu protiv gore navedenih.

Naglasila je da će dokazati da su optuženi naneli značajnu materijalnu štetu kosovskom budžetu.

Pored toga, Bedri Krasnići, zastupajući kosovsko ministarstvo pravde, rekao je da će podneti imovinsko-pravni zahtev za nadoknadu štete koju su okrivljeni prouzrokovali.

Nakon saslušanja navoda Specijalnog tužilaštva i pravobranilaca, odbrane svih optuženih izjavile su da će dokazati nevinost svojih klijenata.

Odbrana je optužnicu nazvala neosnovanom, manjkavom i sa slabim dokazima.

Ročište će biti nastavljeno saslušanjem svedoka koje je obezbedilo tužilaštvo.Ostale vesti

Preminuo Đorđe Marjanović
Pevačka zvezda Đorđe Marjanović, preminuo je u devedesetoj godini, javlja RTS.
  • 15.05.2021
Identifikovani maloletnici odgovorni za kamenovanje crkve u Vitini
Za bacanje kamena na crkvu u Vitini pre dva dana odgovorna su dva maloletnika, koja su identifikovana i privedena u policijsku stanicu u ovom mestu, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani.
  • 15.05.2021
KP izrekla 251 novčanu kaznu zbog nepoštovanja mera

Kosovska Policija nastavila je sa kažnjavanjem fizičkih i pravnih lica zbog nepoštovanja anti-kovid mera.

  • 14.05.2021
Apelacioni sud odbacio žalbe u slučaju Ivanovića
Apelacioni sud odbacio je žalbe na odbacivanje optužnice protiv dokaza u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. U žalbenoj najavi se navodi da su žalbe advokata odbijene kao neosnovane.
  • 11.05.2021
Kamenovana crkva u Vitini

Kancelarija za KiM u saopštenju dostavljenom medijima navodi da su "sinoć nepoznati počinioci kamenovali crkvu Svete Petke u Kosovskoj Vitini".

  • 10.05.2021
Preko 790 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera
Zbog nepoštovanja mera za sprečavanje širenja koronavirusa, Kosovska Policija nastavila je sa kažnjavanjem fizičkih i pravnih lica.
  • 10.05.2021