Vesti
Hronika

Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju

Pred posebnom Odeljenjem Osnovnog suda u Prištini nastavljeno je suđenje Zlatanu Кrstiću i Destanu Šabaniju optuženim da su izvršili krivično delo Ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.
Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju
Prethodno ročište Krstiću i Šabaniju (Foto arhiva Kim)

Optuženi se terete da su tokom rata 1999. godine kao pripadnici srpske policije učestvovali u ubistvima četvorice članova porodice Nuhaj iz Nerodimlja, kao i nehumanom postupanju prema leševima ubijenih.

“Tokom današnjeg pretresa saslušano je troje svedoka, članova porodice Nuhaj, a nastavak postupka zakazan je za 27. i 30. novembar kada očekujem da će se okončati saslušanja svedoka koje je predložio specijalni tužilac", istakao je u pisanoj izjavi za RTV Kim advokat Dejan A. Vasić, branilac Zlatana Кrstića.

Zlatan Krstić se nalazi u zatvoru od aprila prošle godine.Ostale vesti

Preminuo Maradona
U Argentini je danas preminuo jedan od najvećih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona, potvrdili su argentinski mediji.
  • 25.11.2020
Preminuo Milorad Trifunović
Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović, preminuo je danas. Ovu vest je na svom Fejsbuk profilu saopštio Resursni centar za nestale osobe čiji je, uz Bajrama Ćerkinaja, Trifunović bio jedan od osnivača.
  • 25.11.2020
KP: Uhapšen jedan osumnjičeni, dvojica u bekstvu
Jedna osoba uhapšena je u vezi sa jučerašnjim ubistvom u ulici "Luja Braja" u Bošnjačkoj, dok se za dve osobe još uvek traga, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 23.11.2020
Goranu Vesiću zabranjen ulazak na Kosovo

Delegacija Beograda na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem zaustavljena je danas oko 9:30 na prelazu Jarinje od strane kosovske policije.

  • 23.11.2020
KM: Pronađeno telo poslato na obdukciju

Beživotno telo pronađeno u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice poslato je na obdukciju u Prištinu.

  • 23.11.2020
Požar u pekari u Lapljem Selu, vatra zahvatila i obližnji market
Jutros u 5:20 došlo je do požara u pekari "Dijamanti" (nekadašnji „Homemade“) u Lapljem Selu. U trenutku izbijanja požara u objektu su bili radnici pekare. Niko nije povređen.
  • 23.11.2020