Vesti
Hronika

Nastavljeno saslušanje svedoka u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

U Osnovnom sudu u Prištini završeno je saslušanje svedoka Z.V. i Z.O. u slučaju ubistva predsednika GI SDP Olivera Ivanovića. Naredno ročište zakazano za 22. februar.
Nastavljeno saslušanje svedoka u slučaju ubistva Olivera Ivanovića
Nastavljeno suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića u Prištini (Foto Kim)

Svedok D.J. koji je takođe danas trebao da se pojavi pred sudom nije prisutan zbog smrtnog slučaja u porodici, o čemu je obavestio sudiju. Datum njegovog saslušanja biće naknadno određen.

Branilac optuženog Marka Rošića advokat Mahmut Haljimi je sprečen da prisustvuje ročištu zbog pozitivnog testa na koronavirus, pa će njegovog klijenta danas zastupati advokat Fatos Bećiri.

Svedok Z.V. je kazao da je u vreme ubistva Olivera Ivanovića bio rukovodilac tehničke sluzbe u JP Elektrokosmet, te da je bio zadužen za "održavanje električne energije na severu Kosova", ne navodeći šta mu je aktuelno zaduženje niti gde radi.

On je potvrdio da je ulica Sutjeska u kojoj je ubijen lider GI SDP bila u njegovoj nadležnosti.

Z.V. je rekao da su u ovoj ulici 5. januara 2018. godine imali intervenciju, što može i da dokumentuje.

Na pitanje tužioca da li je električni stub na kome je vršena intervencija napajao strujom kancelariju GI SDP, svedok je kazao da misli da jeste.

Prema iskazu Z.V. od 5. januara do kraja tog meseca, a po njegovim saznanjima, u istoj ulici više nije bilo intervencija na instalacijama.

Ispitivanje svedoka Z.V. je ubrzo nakon ovih navoda završeno.

Drugi svedok Z.O. je rekao da je u januaru 2018. godine radio u distribuciji Elektro Kosovo kao dispečer i potvrdio da je bio odgovoran i za ulicu Sutjeska.

Kazao je da misli da je poslednji kvar u ovoj ulici prijavljen 5. januara i da ne zna ko je isti prijavio. Dodao je i da je kvar otklonjen isti dan.

Takođe je potvrdio da je stub na kome je prijavljen kvar snabdevao strujom kancelariju GI SDP.

Rekao je i da posle ovog datuma nije bilo planskih isključenja struje.

Na pitanje advokata Faruka Korenice koji zastupa Nedeljka Spasojevića, da li mu je poznato da je na elektičnom stubu koji se nalazi u ulici Sutjeska bilo nadzorne kamere, svedok je odgovorio da mu to nije poznato.

Oba današnja svedoka su navela da ne poznaju optuženu Silvanu Arsović.

Advokat Tom Gaši je zatražio zamenu mere pritvora kućnim pritvorom za njegovog klijenta Radeta Basaru, navodeći da "Kosovo nije dovoljno bogato da na Basaru troši 30 evra dnevno" i da je "kućni pritvor druga najteža mera".

Meru kućnog pritvora za Nedeljka Spasojevića je zatražio njegov branilac Faruk Korenica.

Kućni pritvor je zatražen i za Marka Rošića.

Pretresi prethodno zakazani za sutra i preksutra, 19. i 20. januar, su odloženi, javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta.

Na narednim ročištima koja su zakazana za 22, 28. februar i 4. mart predviđeno je saslušanje svdoka R.R, A.J, N.R. i D.J.

Podsetimo, Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje političke organizacije u Kosovskoj Mitrovici.

Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa njegovim ubistvom optuženi su: Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. Dragiša Marković i Žarko Jovanović se terete za zloupotrebu službenog položaja.Ostale vesti

Otac ranjenog mladića potvrdio da su privedeni napadači
Kosovska policija privela je svu trojicu Albanaca koja su učestvovala u napadu na B. Đ. iz Mogile. Mladić je zadobio dve ubodne rane u predelu grudi i nalazi se van životne opasnosti, saznaje RTV Puls.
  • 03.02.2023
Raspisana poternica za Srbinom zbog navodnog ratnog zločina
Sektor Kosovske policije za istraživanje ratnih zločina raspisao je poternicu za muškarcem srpske nacionalnosti F.S. (1963) koji se sumnjiči za "ratni zločin protiv civilnog stanovništva", saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 03.02.2023
Kancelarija za KiM: Mladića napala grupa Albanaca
Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopštavaju da je mladića iz Mogile napala grupa lokalnih Albanaca dok je šetao svog psa i nanela mu dve ubodne rane.
  • 03.02.2023
U Mogili izboden mladić
U selu Mogila, u opštini Klokot, dvadesetogodišnji mladić B.Đ. srpske nacionalnosti izboden je nožem od strane komšije Albanca. Kako nezvanično saznaje portal Gračanica onlajn radi se o „komšijskoj tuči“.
  • 03.02.2023
Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023