Vesti
Hronika

Nastavljeno saslušanje svedoka u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

U Osnovnom sudu u Prištini završeno je saslušanje svedoka Z.V. i Z.O. u slučaju ubistva predsednika GI SDP Olivera Ivanovića. Naredno ročište zakazano za 22. februar.
Nastavljeno saslušanje svedoka u slučaju ubistva Olivera Ivanovića
Nastavljeno suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića u Prištini (Foto Kim)

Svedok D.J. koji je takođe danas trebao da se pojavi pred sudom nije prisutan zbog smrtnog slučaja u porodici, o čemu je obavestio sudiju. Datum njegovog saslušanja biće naknadno određen.

Branilac optuženog Marka Rošića advokat Mahmut Haljimi je sprečen da prisustvuje ročištu zbog pozitivnog testa na koronavirus, pa će njegovog klijenta danas zastupati advokat Fatos Bećiri.

Svedok Z.V. je kazao da je u vreme ubistva Olivera Ivanovića bio rukovodilac tehničke sluzbe u JP Elektrokosmet, te da je bio zadužen za "održavanje električne energije na severu Kosova", ne navodeći šta mu je aktuelno zaduženje niti gde radi.

On je potvrdio da je ulica Sutjeska u kojoj je ubijen lider GI SDP bila u njegovoj nadležnosti.

Z.V. je rekao da su u ovoj ulici 5. januara 2018. godine imali intervenciju, što može i da dokumentuje.

Na pitanje tužioca da li je električni stub na kome je vršena intervencija napajao strujom kancelariju GI SDP, svedok je kazao da misli da jeste.

Prema iskazu Z.V. od 5. januara do kraja tog meseca, a po njegovim saznanjima, u istoj ulici više nije bilo intervencija na instalacijama.

Ispitivanje svedoka Z.V. je ubrzo nakon ovih navoda završeno.

Drugi svedok Z.O. je rekao da je u januaru 2018. godine radio u distribuciji Elektro Kosovo kao dispečer i potvrdio da je bio odgovoran i za ulicu Sutjeska.

Kazao je da misli da je poslednji kvar u ovoj ulici prijavljen 5. januara i da ne zna ko je isti prijavio. Dodao je i da je kvar otklonjen isti dan.

Takođe je potvrdio da je stub na kome je prijavljen kvar snabdevao strujom kancelariju GI SDP.

Rekao je i da posle ovog datuma nije bilo planskih isključenja struje.

Na pitanje advokata Faruka Korenice koji zastupa Nedeljka Spasojevića, da li mu je poznato da je na elektičnom stubu koji se nalazi u ulici Sutjeska bilo nadzorne kamere, svedok je odgovorio da mu to nije poznato.

Oba današnja svedoka su navela da ne poznaju optuženu Silvanu Arsović.

Advokat Tom Gaši je zatražio zamenu mere pritvora kućnim pritvorom za njegovog klijenta Radeta Basaru, navodeći da "Kosovo nije dovoljno bogato da na Basaru troši 30 evra dnevno" i da je "kućni pritvor druga najteža mera".

Meru kućnog pritvora za Nedeljka Spasojevića je zatražio njegov branilac Faruk Korenica.

Kućni pritvor je zatražen i za Marka Rošića.

Pretresi prethodno zakazani za sutra i preksutra, 19. i 20. januar, su odloženi, javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta.

Na narednim ročištima koja su zakazana za 22, 28. februar i 4. mart predviđeno je saslušanje svdoka R.R, A.J, N.R. i D.J.

Podsetimo, Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje političke organizacije u Kosovskoj Mitrovici.

Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa njegovim ubistvom optuženi su: Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. Dragiša Marković i Žarko Jovanović se terete za zloupotrebu službenog položaja.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022