Vesti
Hronika

Nastavljena akcija ’’Brezovica’’, pritvoren još jedan osumnjičeni

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, Odeljenje za teška krivična dela, saopštilo je da je državni tužilac u vezi sa predmetom "Brezovica" pritvorio osumnjičenog A.Š. na 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita.
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’, pritvoren još jedan osumnjičeni
Brezovica (Foto arhiva Kim)

Kako je saopšteno, okrivljeni A.Š. se nalazi u pritvoru od 12. septembra 2022. godine.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu je danas podnelo zahtev Osnovnom sudu u Uroševcu za određivanje mere pritvora u trajanju od 30 dana jer postoji osnovana sumnja da je isti, 2018. godine, izvršio u saizvršilaštvu krivično delo primanje mita u skladu sa članom 428 stav 2 u vezi sa članovima 31 i 33 Krivičnog zakona Kosova.

Podsetimo, u okviru slučaja "Brezovica" pokrenut je krivični postupak protiv više lica zbog zloupotrebe službene dužnosti, primanja i davanja mita.

Operacija "Brezovica" započeta je krajem prošle godine protiv lica koja su pod sumnjom za izdavanje građevinskih dozvola u Nacionalnom parku "Šara", na području Brezovice.

Aktivnosti policije u sklopu ove operacije realizovane su u više navrata i uglavnom su rezultirale hapšenjima većeg broja osumnjičenih.

Poslednja akcija sprovedena je početkom avgusta kada je inspekcijski utvrđivan načina izgradnje svih objekata u zaštićenim područjima nacionalnog parka, odnosno da li za njih postoje građevinske dozvole i jesu li one u skladu sa zakonom.

Prethodno su 26. maja ove godine uhapšene četiri osobe, među kojima i bivši sekretar kosovskog Ministarstva infrastrukture.

U prvom, odnosno početnom delu policijske akcije "Brezovica" 21. decembra prošle godine uhapšeno je 10 lica, među kojima i nekadašnji predsednik opštine Štrpce Bratislav Nikolić.Ostale vesti

Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022
Uložena žalba na presudu Nikoli Nedeljkoviću
Branilac Nikole Nedeljlkovića advokatica Jovana Filipović uložila je žalbu Apelacionom sudu u Prištini na prvostepenu presudu Osnovnog suda od osam meseci zatvora, zbog navodnog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.
  • 27.09.2022
Komemoracija Časlavu Milisavljeviću: Prepoznatljiv glas radijskih talasa
Komemorativni skup povodom smrti Časlava Milisavljevića održan je danas u Kosovskoj Mitrovici.
  • 26.09.2022
Preminuo Časlav Milisavljević
Časlav Milisavljević, novinar Radio Kosovske Mitrovice u penziji, preminuo je posle kraće i teške bolesti 26. septembra u Kosovskoj Mitrovici, u 76. godini.
  • 26.09.2022