Vesti
Hronika

Nastavlja se suđenje Krstiću i Šabaniju

Pred Posebnom odeljenjem Osnovnog suda u Prištini danas će se nastaviti suđenje Zlatanu Krstiću i Destanu Šabanaju optuženim da su izvršili krivično delo Ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Nastavlja se suđenje Krstiću i Šabaniju
Prethodno ročište Krstiću i Šabaniju (Foto arhiva Kim)

“Na današnjem nastavku pretresa sudsko veće planira da sasluša četiri svedoka, čime bi se, uz čitanje materijalnih dokaza, okončao dokazni postupak”, kazao je za RTV Kim advokat Dejan A. Vasić, branilac Zlatana Krstića. 

Optuženi se terete da su tokom rata 1999. godine kao pripadnici srpske policije učestvovali u ubistvima četvorice članova porodice Nuhaj iz Nerodimlja, kao i nehumanom postupanju prema leševima ubijenih.

 Ostale vesti

Koha: Uhapšen lekar koji je otvorio lažnu istoriju bolesti Božidaru Dejanoviću
Lekaru Univerzitetsko kliničkog centra Kosova u Prištini (UKCK) Bakimu Ademiju određena je mera 48-časovnog zadržavanja zbog otvaranja lažne istorije aktuelnom gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću, otkriva prištinska Koha.
  • 17.09.2021
Preminuo Minja Subota

Preminuo je čuveni televizijski voditelj Milan Minja Subota.

  • 17.09.2021
Preminuo Dušan Duda Ivković

Velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je danas u 78. godini.

  • 16.09.2021
Odloženo ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića
Iako prvobitno zakazan za sutra, glavni pretres u predmetu optuženima za ubistvo Olivera Ivanovića pred Osnovnim sudom u Prištini je odložen, potvrdila je za RTV Kim advokatica Jovana Filipović.
  • 13.09.2021
Milena Popović: Sud odlaže moje svedočenje
Nevenčana supruga ubijenog kosovskog političara Olivera Ivanovića Milena Popović izjavila je da se neće pojaviti na sudskim ročištima u Prištini zakazanim za 14. i 17. septembar jer nije dobila poziv za svedočenje.
  • 13.09.2021
Optužnica u slučaju zloupotrebe službenog položaja u opštini Leposavić
Specijalno tužilaštvo Kosova podgilo je u Osnovnom sudu u Prištini optužnicu protiv petnaest lica zbog zloupotrebe službenog položaja u opštini Leposavić.
  • 13.09.2021