Vesti
Hronika

Nastavak policijske akcije u Štrpcu, Uroševcu i Prištini

U Prištini, Uroševcu i Štrpcu jutros je nastavljena akcija Kosovske policije započeta 21. decembra a tiče se izdavanje dozvola i nelegalne gradnje na Brezovici.

Nastavak policijske akcije u Štrpcu, Uroševcu i Prištini
Operacija na Brezovici (Foto Kallxo)

Racija se odvija na četiri lokacije u Štrpcu, četiri u Prištini i dve Uroševcu. Kako javlja portal Kallxo, akcija se proširila i na tri različite kancelarije pri Ministarstvu za životnu sredina, prostorno planiranje i infrastrukturu.

Glavni tužilac u Uroševcu Šukri Jašari koji nadgleda akciju u Štrpcu kazao je za Kallxo da je u pitanju nastavak akcije pod nazivom „Brezovica“, te da se vrši pretres na nekoliko lokacija.

U prvom delu akcije „Brezovica“, 21. decembra prošle godine uhapšeno je 10 osoba, među kojima je i bivši predsednik opštine Šrtpce Bratislav Nikolić.

Nikolić se sumnjiči da je u svojstvu predsednika opštine Šrtrpce od 2014. do 2018. godine primao mito – novac i poklone radi izdavanja građevinske dozvole u Nacionalnom parku „Šar planina“, u vikend naselju na području Brezovice.

Tužilaštvo tvrdi da je Nikolić primio mito od 210 hiljada evra za izdavanje 21 građevinske dozvole za izgradnju vikendica investitora „Stela konsalting”, kao i još 200 hiljada evra za građevinsku dozvolu za izgradnju hotela „Stela konsalting”. Ovim radnjama Nikolić se sumnjiči da je počinio krivična dela „primanje mita”, „zloupotreba službenog položaja”. Takođe, Nikolić se sumnjiči da je izvršio krivično delo „uticaja” na donošenje odluka službenih lica o izdavanju građevinski dozvola.

Nikolić je, prema obrazloženju Tužilaštva, osumnjičen da je za izdavanje građevinskih dozvola na Brezovici primio novac u iznosu od 940 hiljada evra, 5 vikendica u vrednosti od 300 hiljada evra i automobil marke rendž rover u vrednosti od 78 hiljada evra.

Tokom prethodne akcije oduzeti su mu je novac, oružje i automobili.

 Ostale vesti

Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022