Vesti
Hronika

Nastavak akcije „Brezovica“: Uhapšeno 14 osoba

U nastavku akcije "Brezovica" pripadnici Kosovske policije uhapsili su danas 14 osoba. Akcija je sprovedena u Uroševcu, Prištini, Vučitrnu, Lipljanu i Vitini, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu.

Nastavak akcije „Brezovica“: Uhapšeno 14 osoba
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu (Foto OT Uroševac)

Akcija policije i tužilaštva sprovedena je u sklopu istražnih radnji u slučaju "Brezovica", tokom koje je proveren veći broj auto-kuća, kuća i pratećih prostorija.

Osumnjičenima je, po nalogu tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da su počinili krivična dela "iznuda", "poreska utaja" i "prinuda".

Tokom racije pronađeni su i oduzeti novac, automobili, oružje i razna dokumentacija, navodi se u saopštenju.

Akcija "Brezovica" započeta je krajem 2021. godine protiv osoba koje su pod sumnjom, uglavnom za izdavanje građevinskih dozvola u Nacionalnom parku "Šara", na području Brezovice.

U prvom delu policijske akcije "Brezovica" 21. decembra prošle godine uhapšeno je 10 lica, među kojima i nekadašnji predsednik opštine Štrpce Bratislav Nikolić.Ostale vesti

KP: Uhapšen Srbin za paljenje automobila u Zubinom Potoku

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarac M.B. (36) srpske nacionalnosti za koga se sumnja da je zapalio automobile sa "RKS" tablicama u opštini Zubin Potok.

  • 01.04.2023
U Leposaviću zapaljena tri automobila
U Leposaviću su posle ponoći nepoznata lica zapalila tri automobila koja pripadaju građanima srpske nacionalnosti, saopštila je kosovska policija.
  • 01.04.2023
Bivši predsednik opštine Klokot oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja
Saša Mirković, bivši predsednik opštine Klokot, zajedno sa Zećirom Seljimijem, Nebahate Pirom i Strahinjom Stevićem, odlukom Vrhovnog suda Kosova, oslobođeni su optužbi za zloupotrebu službenog položaja.
  • 31.03.2023
„Najmanje 158 ubijenih i nestalih novinara 1991-1995. u bivšoj Jugoslaviji“
Na prostoru nekadašnje Jugoslavije ima 158 slučajeva ubijenih i nestalih novinara od od 1991. do 1995. godine, ali podaci novinarskih udruženja pokazuju da to nije konačan broj, rečeno je na Konferenciji Udruženja novinara Srbije (UNS) "Tri decenije posle: šta znamo, a šta otkrivamo o nekažnjenim ubistvima novinara 1991. do 1995. godine".
  • 31.03.2023
Učestale krađe: Ugrožena bezbednost građana, traži se smena komandira
Nakon nekoliko krađa koje su zabeležene tokom prošle i ove nedelje u Opštini Gračanica održana je sednica Odbora za bezbednost. Predsednica opštine Ljiljana Šubarić apelovala je na Policiju, Kfor, Karabinjere ali i Oebs da daju sve od sebe kako bi pljačke prestale a počinioci pronađeni. Zbog nerešenih brojnih slučajeva sa sednice je zatražena smena komandira Policijske stanice Bratislava Trajkovića.
  • 31.03.2023
Opljačkana porodica Milić u Plemetini
Petočlana porodica Milić iz Plemetine, kod Obilića pokradena je sinoć, a za sada nepoznati počinioci su prema rečima vlasnika Nikole odneli vredne alate.
  • 31.03.2023