Vesti
Hronika

Naser Keljmendi osuđen zbog trgovine drogom

Osnovni sud u Prištini osudio je zbog trgovine drogom Nasera Keljmendija na četiri godine i osam meseci zatvora. Presuda je objavljena u odsustvu optuženog Keljmendija
Naser Keljmendi osuđen zbog trgovine drogom
Naser Keljmendi (Foto AP)

Presudu optuženom Naseru Keljmendiju objavila je predsednica suda Suzana Čerkini, prenela je Koha ditore. U kaznu će, prema presudi, biti uračunato vreme provedeno u pritvoru.

U skladu sa zakonskim odredbama, optuženi Keljmendi je dužan da plati iznos od 300 evra za sudsku taksu i 100 evra u fond za obeštećenje žrtava zločina.

Presuda je objavljena u odsustvu optuženog Keljmendija.

Osnovni sud u Prištini je 1. februara 2018. godine objavio presudu optuženom Naseru Keljmendiju, koji je optužen za više krivičnih dela.

Keljmendi je osuđen na šest godina zatvora, samo za tačku 8 optužnice, nakon što je proglašen krivim za trgovinu drogom, dok je proglašen nevinim za druga krivična dela u vezi sa ubistvom Ramiza Delalića, za organizovani kriminal kao i za druge tačke optužnice koje se odnose na promet i proizvodnju opojnih supstanci.

U obrazloženju ove presude predsednica sudskog veća Ana Adamska Galant rekla je da je sud odlučio da ga oslobodi ovih tačaka, jer nije dokazano da je izvršio ta krivična dela. Prema njenim rečima, sud je ocenio da nema dokaza koji bi potkrepili optužbu za ubistvo.

U izrečenoj presudi mu je uračunato i vreme provedeno u pritvoru, kao i da je obavezan da delimično plati troškove postupka u iznosu od 5.000 evra.

Sud je odlučio da već osuđenom Keljmendiju odredi pritvor, jer je kazna prema njenim rečima, bila preko pet godina zatvora. Međutim, Apelacioni sud je poništio prvostepenu presudu i predmet vratio na ponovno suđenje.Ostale vesti

Leposavić: Uhapšen zbog pretnji putem porukama
Kosovska policija je na području opštine Leposavić uhapsila B. Đ. (1981) zbog pretećih poruka, upućenih dvema osobama u dva odvojena slučaja.
  • 06.06.2023
Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
  • 05.06.2023