Vesti
Hronika

Naredna tri dana ročišta u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Posle više od mesec dana pauze, sutra se nastavlja ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića pred kosovskim sudom.

Naredna tri dana ročišta u slučaju ubistva Olivera Ivanovića
Sa suđenja (Foto Kim arhiva)

Tokom naredna tri dana biće nastavljeno suđenje optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića - Marku Rošiću, Nedeljku Spasojeviću, Radetu Basari, Dragiši Markoviću, Žarku Jovanoviću i Silvani Arsović. Planiran je nastavak ispitivanje svedoka tužilaštva.

U proteklom periodu više svedoka koje je pozvao tužilac dalo je iskaze o svojim saznanjima vezanim za ubistvo srpskog političara. Međutim, odbrana optuženih uglavnom ističe da ta svedočenja nisu relevantna jer se zasnivaju "na saznajima svedoka".

Dosadašnji tok suđenja nije dao konkretne rezultate, a porodica Ivanović smatra se postupak vodi traljavo.

Posle svedočenja Bobana Bogdanovića za KRIK i pokušaja da iskaz da Tužilaštvu Srbije o njegovim saznanjima vezanim za ubistvo Olivera Ivanovića, javnost na Kosovu očekuje da i Tužilaštvo u Prištini pozove Bogdanovića. Još uvek je nepoznatno da li će se to i učiniti.

Bogdanović koji je u intervjuu KRIK-u označio Zvonka Veselinovića kao naručioca Ivanovićevog ubistva, Milana Radoičića kao pomagača i Ljubomira Lainovića kao izvršioca, kazao je da je spreman da o svojim saznanjima govori i pred kosovskim pravosudnim organima.

Prema ranijim najavama, ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića biće nastavljeno sutra, u sredu i četvrtak. Ovu informaciju je za RTV Kim potvrdila i advokatica Silvane Arsović, Jovana Filipović.Ostale vesti

Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

  • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
  • 17.05.2022
Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu
Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne.
  • 16.05.2022