Vesti
Hronika

Napadnuti Srbin operisan, stanje stabilno

Srbin M.M. koji je teško povređen nakon fizičkog napada u petak u severnom delu Mitrovice, operisan je i njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno.
Napadnuti Srbin operisan, stanje stabilno
KBC Kosovska Mitrovica (Foto Kontakt)

U KBC Kosovska Mitrovica za Kontakt Plus radio je potvrđeno da je povređeni operisan po prijemu i da je trenutno stabilno.

Portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović kaže za Kontakt Plus da je policiji prijavljeno je da su četiri nepoznate osobe albanske nacionalnosti, starosti 18-19 godina, u noći između petka i subote fizički napale Srbina M. M. (1986) u ulici Knjaza Miloša u severnom delu Mitrovice.

Do napada je došlo u petak oko 22h, a policija je nakon ponoći dobila obaveštenje iz KBC Kosovska Mitrovica da je u ovu ustanovu primljena osoba sa povredama zadobijenim najverovatnije u tuči.

Policija intenzivno traga za napadačima.

Slučaj okarakterisan kao teške telesne povrede.

Istraga je u toku.Ostale vesti

Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju
Danas je nastavljeno suđenje Zlatanu Krstiću i Destanu Šabaniju za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u selu Gornje Nerodimlje kod Uroševca tokom ratnih sukoba na Kosovu 1999. godine.
  • 02.07.2020
“Điđa je bio pravedan i slobodan čovek”
Prijatelji, pojedine kolege i nekadašnji učenici oprostili su se na komemorativnom skupu od profesora Živorada Điđe Lazića koji je nedavno preminuo. Predloženo je da Ekonomsko-trgovinska škola u kojoj je Lazić proveo čitav radni vek ponese njegovo ime.
  • 01.07.2020
Optužnica protiv kosovskog Albanca zbog sumnje na ratni zločin
Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo je optužnicu protiv kosovskog Albanca N. M. kojom ga tereti da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji sela Rudnice, opština Klina, na Kosovu tokom juna i jula 1999. godine.
  • 01.07.2020
Bez povećanja plata u javnom sektoru, Ustavni sud proglasio Zakon nevažećim
Kosovski Ustavni sud proglasio je u celini nevažećim Zakon o platama u javnom sektoru, odnosno jednoglasno prihvatio zahtev Ombudsmana koji se ticao usklađenosti ovog zakona sa Ustavom, saopštili su iz ovog suda.
  • 30.06.2020
Kosovo: Kome i zašto smeta srpska zastava?
Ako je sudeći po istaknutim zastavama različitih zemalja širom Kosova, moglo bi se reći da je ovo društvo vrlo otvoreno prema drugima. Međutim, isticanje srpske zastave, posebno na Vidovdan, nije poželjno, pa ni pred predstavnicima zakona.
  • 29.06.2020
Opljačkana kuća srpske porodice u Gračanici
Nepoznati počinionici opljačkali su u subotu oko 22 sata kuću Ljubiše Andrejevića u Gračanici i ukrali drogecene stvari.
  • 28.06.2020