Vesti
Hronika

Napadnuti Srbin operisan, stanje stabilno

Srbin M.M. koji je teško povređen nakon fizičkog napada u petak u severnom delu Mitrovice, operisan je i njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno.
Napadnuti Srbin operisan, stanje stabilno
KBC Kosovska Mitrovica (Foto Kontakt)

U KBC Kosovska Mitrovica za Kontakt Plus radio je potvrđeno da je povređeni operisan po prijemu i da je trenutno stabilno.

Portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović kaže za Kontakt Plus da je policiji prijavljeno je da su četiri nepoznate osobe albanske nacionalnosti, starosti 18-19 godina, u noći između petka i subote fizički napale Srbina M. M. (1986) u ulici Knjaza Miloša u severnom delu Mitrovice.

Do napada je došlo u petak oko 22h, a policija je nakon ponoći dobila obaveštenje iz KBC Kosovska Mitrovica da je u ovu ustanovu primljena osoba sa povredama zadobijenim najverovatnije u tuči.

Policija intenzivno traga za napadačima.

Slučaj okarakterisan kao teške telesne povrede.

Istraga je u toku.Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021