Vesti
Hronika

Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici

Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
 • 29.06.2022
 • 15:17 h
 • Hronika
 • izvor: Medija centar Čaglavica
 • komentara:
 • pregleda: 3643
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Ilustracija (Foto Kim)

Kako je za Medija centar potvrdio doktor Saša Mirić, njega je, dok je pružao pomoć povređenom, napao D.J. iz Lapljeg Sela.

“Dok smo pružali pomoć, ali i pre toga desilo se to da nas je D.J. verbalno vređao, najpre prvo mene. Psovao mi je majku i na kraju udario šakom u moju desnu podlakticu. Sve se to dešavalo u prisustvu policije koja je bila tu. Ne znam s kojim je pravom ta osoba mogla da bude kod unesrećenog. Bio je u društvu komandira policije koji je bio blizu njega. Policija ga je smirivala”, rekao je dr Mirić.

Mirić smatra da je D.J. bio u alkoholisanom stanju.

“Osetio sam miris alkohola kod njega. Vikao je, drao se, bio je mnogo agresivan. Čovek koji nije pod dejstvom alkohola ili narkotika mislim da takvo ponašanje ne može da ima. Kaže gde ste vi do sada. Mi smo u 2:06 krenuli, minut pre toga smo dobili poziv. Stižemo kao i uvek, dva, tri, pet minuta, takvo nam je vozilo, mi ne možemo da letimo niti bilo šta. Najčešće mi stignemo i pre policije. Oni nas pozovu mi stignemo pre policije, to je u 90 odsto slučajeva”, naveo je dr Mirić.

Doktor Mirić je slučaj prijavio Policiji Kosova.

“Prijavio sam u policiji ( Stanica policije u Gračanici ), oni su mi najpre rekli da dođem sutradan, da nemaju patrolu. Kasnije je opet dežurna šefica ( policajka ) zvala mog dispečera i rekla da dođem posle sedam sati. Nakon toga sam zvao 192 u Prištini, ljudi su bili korektni, lepo su me saslušali, bili iznenađeni ponašanjem policijske stanice u Gračanici. Oni su njima uputili zahtev i dvadesetak minuta nakon toga ipak se pojavila policijska ekipa kojoj sam dao izjavu”, istakao je dr Saša Mirić.

Na pitanje novinara Medija centra šta je policija u Gračanici uradila u vezi sa ovim slučajem i da li je D.J. priveden i saslušan, komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković je rekao:

“Nisam bio danas na poslu, ne znam o čemu se radi”, rekao je Trajković.

Na konstataciju novinara Medija centra da je doktor Mirić naveo da je on lično ( Bratislav Trajković ) bio u društvu napadača D.J, Trajković se ipak prisetio jutrošnjeg događaja.

Medija centar: Lekar nam je rekao da je D.J. bio u društvu sa vama zašto niste regovali, tvrdi da ga je psovao i udarao, a da ste vi samo stajali?

Bratislav Trajković: Nisam bio danas na poslu, ne znam o kakvoj izjavi je reč.

Medija centar: Za sinoć Vas pitam Vi ste bili u društvu D.J.

Bratislav Trajković: Ajde bre, nije tačno ništa, pa bio sam tu niko ga nije pipnuo.

Medija centar: Lekar tvdi da ga je psovao i udarao.

Bratislav Trajković: Njegov problem, njegov problem neka tvrdi šta hoće, niko ga nije pipnuo.

Medija centar: Jel ste vi reagovali…?

Bratislav Trajković: Jeste.

Medija centar: Šta ste uradili?

Bratislav Trajković: Hvala vam, doviđenja!

Načelnica Službe hitne medicinske pomoći u Lapljem selu Marina Mandić u izjavi za Medija centar je navela da je lekarska ekipa i pored napada svoj posao obavila profesionalno. O svemu je kako navodi obaveštena i direktorka Doma zdravlja u Gračanici. Ovakve situacije mogu prema rečima Mandićeve ugroziti i život pacijenta.

“Svaki sekund kod takvih pacijenata nama je dragocen za život pacijenata. To je ometanje u svakom pogledu. Hvala Bogu pa je naša ekipa ostala dosledna i na prvom mestu je bila briga o pacijentu, a ne slušanje praznih priča i uvreda i fizičkog nasrtanja iako je policija bila tu”.

Marina Mandić navodi da do sada nije bilo fizičkog napada na lekare ove službe.

“Ovo je presedan u svemu. Do fizičkog nasrtaja što se tiče naše hitne službe nije dolazilo, ali verbalnih nastraja i priča “gde ste vi do sada”, “zašto kasnite” je bilo dosta…Svakom pacijentu kažem, onaj ko čeka jedan minut njemu se čini kao čitava večnost”, navela je Marina Mandić za Medija centar.

Medija centar u Čaglavici pokušao je danas da telefonskim putem stupi u kontakt sa D.J. (ime i prezime poznato redakciji), ali do objavljivanja ovog teksta u tome nismo uspeli.Ostale vesti

Zvečan: Miran protest Srba i danas
Srbi i danas mirno protestuju nedaleko od crkve Svetog Đorđa u Zvečanu. Prisutno je nekoliko desetina građana.
 • 04.06.2023
Više desetina demonstranata osumnjičeno za nemire u Zvečanu
Direkcija policije u Prištini saopštila je da je između 70 i 80 demonstranata eksplozivnim napravama, vatrenim oružjem, kamenjem i ciglama napalo službena lica policajce u Zvečanu 29. maja, navodeći da je o ovom slučaju pokrenuta istraga.
 • 03.06.2023
Protesti i danas u Zvečanu i Leposaviću
Nedaleko od zgrade Opštine Zvečan iza prostora koji je i dalje ograđen bodljikavom žicom, okupljeni su od jutros građani. Kfor se nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim prilazima Zvečanu.
 • 03.06.2023
Žica i nastavak protesta, gradonačelnik Leposavića peti dan ne izlazi iz opštine

Najviše pripadnika KFOR je i dalje ispred opštinskih zgrada. Međutim, danas ne nose štitove koji su bili deo njihove opreme u prethodnim danima i mnogo ih je manje u odnosu na prethodne dane.

 • 02.06.2023
Rajović: Kosovska policija ne dozvoljava rudarima Trepče da rade svoj posao

Okupljenima na protestu u Zvečanu obratio se direktor "Flotacije Leposavić" RHMK "Trepča", Milan Rajović.
On je kazao da pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije onemogućavaju zaposlene u rudnicima "Crnac" i "Belo brdo" da rade svoj posao.

 • 02.06.2023
Objavljen novi snimak privođenja Petrovića

Nakon vesti Kim radija i portal Gračanica onlajn pronašao je u svom materijalu video kojim se dokazuje da je Radoš Petrović u ponedeljak 29. maja priveden od strane KFOR-a pre početka nereda u Zvečanu.

 • 02.06.2023