Vesti
Hronika

Napadnut srpski mladić iz Klokota

Spski mladić Stefan Tomić iz Klokota napadnut je na Božić, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Napadnut srpski mladić iz Klokota
Klokot (Foto Kim arhiva)

Kako tvrde iz ove institucije njega je napala grupa Albanaca noćas je oko 2.30 minuta pretukla Stefana Tomića (18) iz Кlokota dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Кlokotu.

"Nakon službe u crkvi, mladić je krenuo kod tetke, kada ga je na putu napala grupa Albanaca, od kojih je neke prepoznao kao obezbeđenje lokalnog restorana. Stefan je zadobio povrede oka, ruke, abdomena i nogu, a lekarsku pomoć je potražio u zdravstvenoj ustanovi u Vitini".

Sa porodicom Tomić razgovarao je i direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković koji im je preneo podršku.

Porodica je napad prijavila policiji koja je do ranih jutarnjih sati ispitivala Stefana o napadu.

Napad na Stefana Tomića osudila je Srpska lista. 

"Ovaj Božić će ostati upamćen kao dan kada su Srbi pozivali na mir, ali i dan kada je prolivena nevina srpska krv. Umesto da se svi zajedno radujemo Božiću, Srbi strepe za život svoje dece. Žalosno je da predstavnici međunarodne zajednice nisu preduzeli ništa da spreče ovakve brutalne, ničim izazvane napade na srpsku nejač, pa čak i da uporno izbegavaju da navedu da je pokušano ubistvo dečaka srpske nacionalnosti. Licemerno je da su snažnije i oštrije osuđivali izmišljeno bacanje pirotehnike na vozilo Euleksa pre par nedelja nego pokušaj ubistva srpske dece", navode iz Srpske liste.

Srpska lista zahteva da međunarodne snage pojačaju prisustvo u srpskim sredinama i spreče nove napade na Srbe.Ostale vesti

U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023
Odbačena optužnica protiv pet osoba osumnjičenih za silovanje devojčice
Osnovni sud u Prištini odbacio je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje koje se dogodio u avgustu prošle godine u Prištini.
  • 26.01.2023
PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je napao i udario.

  • 24.01.2023