Vesti
Hronika

Napadnut Srbin kod Kline

Nepoznate osobe fizički su napale Ranka Bacića u selu Dolac kod Kline i nanele mu telesne povrede, prenosi RTS.
Napadnut Srbin kod Kline
Klina (Foto Wikipedia)

On je napadnut u ponedeljak posle podne na putu ka svom imanju.

Preostali Srbi u Klini preneli su RTS-u da sumnjaju da je Ranko Bacić napadnut od strane Albanaca, ali i dodaju da iz policije ne saopštavaju detalje, čekajući da Bacić da iskaz.

Prva pomoć nakon napada pružena mu je u Domu zdravlja u Klini, nakon čega je prebačen u bolnicu u Peći gde ga obezbeđuje policija.

Ranko Bacić star je 67 godina, živi u Velikoj Plani kao interno raseljena osoba. Došao je u Dolac na porodično imanje da izvadi lična dokumenta u Klini. Još uvek nije povratnik, a planira da se vrati.

Petković: Bacića posetili u bolnici

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je pretučenog Ranka Bacića u bolnici u Peći danas posetio član Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković, koji mu je odneo neophodnu pomoć. Kako se očekuje, napadnuti Srbin verovatno će tokom sutrašnjeg dana izaći na kućno lečenje.

"Ja se upravo vraćam iz Kline. Kao što je poznato tamo je juče napadnut Ranko Bacić. Čovek od 67 godina. Napali su ga albanski ekstremisti. Četvorica mladih na jednog starog Srbina. To je apsolutno neprihvatljivo. Poslao sam već danas člana Privremenog organa opštine Klina da poseti Bacića. Ono što smo saznali je da on ima povrede i na glavi i na leđima i na licu. Tako na žalost prolaze mnogi Srbi, koji samo žele da se vrate i da žive u svojim kućima", poručio je Petković.

On je istakao da će predsednik Vučić, kao što je najavio, u Briselu u okviru dijaloga posebno insistirati na pitanju svih incidenata koji su intenzivirani u poslednje vreme na Kosovu i Metohiji.

"Tražimo da Kfor i ostale međunarodne organizacije učine sve kako bi osigurali bezbednost naših ljudi", rekao je Petković.Ostale vesti

UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021
Osojane: Pronađeno beživotno telo povratnika u selu Koš
U povratničkom selu Koš kod Osojana u jutrarnjim časovima je pronađeno beživotno telo povratnika Velimira Popovića (1951) ispred porodične kuće. Srčani udar je najverovatniji uzrok njegove smrti.
  • 30.11.2021