Vesti
Hronika

Napadačima na Miletića određen pritvor

Jedini srpski povratnik u selu Opraške kod Istoka Petko Miletić je napadnut oko podneva od strane dvojice Egipćana koje je pokušao da spreči u nelegalnoj seči drva u njegovoj šumi. Miletić je u telefonskoj izjavi za RTV Kim potvrdio da su napadači uhapšeni i da im određen pritvor od 48 sati.

Napadačima na Miletića određen pritvor
Petko Miletić (Foto Radio Goraždevac)

Kosovska policija privela je napadače na Miletića i odredila im pritvor.

„Napadači su odmah privedeni od strane policije, ja sam ih prepoznao u stanici i određen im je pritvor od 48 sati. Predmet je predat javnom tužiocu i sada čekamo dalje postupke“, navodi on.

Miletića kaže da su mu u Pećkoj bolnici nakon obavljenog snimanja kazali da nema preloma, ali ističe da ima bolove i da će sutra medicinsku pomoć potražiti u Kosovskoj Mitrovici.

„Imam dosta problema sa desnim rebrom, imam jake bolove i u levoj potkolenici. Zato planiram da sutra idem u Mitrovicu, da ponovo obavim snimanje“.

Petko Miletić je jedini povratnik selu Opraške, blizu Osojana, u kojem živi sa suprugom i dvoje dece. Kaže da stalno strahuje za svoju i bezbednost svoje porodice.

„Uvek sam strahovao, ne samo sada, bio sam svestan da će doći do ovoga, samo što nisam znao kada. Previše je problema, ali šta da radimo, tu smo gde smo i živećemo tako kako je“, rekao je Miletić.

On je pretučen danas oko podneva, nakon što je primetio dvojicu Egipćana iz susednog sela Žač kako u njegovoj šumi seku drva.

„Krenuo sam traktorom ka šumi koja je 700 metara od moje kuće. Kada su me primetili počeli su da beže, ja sam išao traktorom za njima, sustigao sam ih i pitao ih zašto seku, zašto tu dolaze, kada znaju da to nije njihovo. Međutim, oni su počeli nešto na albanskom da govore, ja ih nisam razumeo. U pitanju su dva Egipćana koje poznajem od ranije i oni su iz susednog sela Žač“, naveo je Miletić.

Kada je pokušao da svojim mobilnim telefonom zabeleži pokušaj krađe, Miletić je napadnut, a mobilni telefon mu je nakon što je ostao bez svesti ukraden.

„Kada sam video da jedan od njih postaje agresivan prema meni, ja sam krenuo prema traktoru, uzeo sam telefon i hteo sam da ih slikam, da pokažem policiji krađu. To im je zasmetalo i postali su agresivni, prvi koji je krenuo da se samnom svađa, udario me je po ruci i telefon mi je pao, kada sam se savio da uzmem telefon, on me je napao i onda je krenuo i ovaj drugi. Prvo su me tukli nogama i rukama, onda su uzeli stubove sa zaprežnih kola i njima su me tukli neko vreme. Nisam imao mogućnost da se branim od njih dvojice. Jedan od njih udario me je pesnicom u obraz i slepoočnicu i tom prilikom sam izgubio svest. Kada sam došao sebi, video sam da oni odmiču, ustao sam i počeo da tražim telefon da pozovem policiju. Međutim, telefona nije bio nigde“, kazao je Miletić za RTV Kim.

Napad na Petka Miletića osudili su pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jević koji je u međuvremenu potvrdio da su povratnika napali Egipćani a ne Albanci, kako je prethodno saopšteno iz ministarstva kojim on rukovodi.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022