Vesti
Hronika

Napadačima na Miletića određen pritvor

Jedini srpski povratnik u selu Opraške kod Istoka Petko Miletić je napadnut oko podneva od strane dvojice Egipćana koje je pokušao da spreči u nelegalnoj seči drva u njegovoj šumi. Miletić je u telefonskoj izjavi za RTV Kim potvrdio da su napadači uhapšeni i da im određen pritvor od 48 sati.

Napadačima na Miletića određen pritvor
Petko Miletić (Foto Radio Goraždevac)

Kosovska policija privela je napadače na Miletića i odredila im pritvor.

„Napadači su odmah privedeni od strane policije, ja sam ih prepoznao u stanici i određen im je pritvor od 48 sati. Predmet je predat javnom tužiocu i sada čekamo dalje postupke“, navodi on.

Miletića kaže da su mu u Pećkoj bolnici nakon obavljenog snimanja kazali da nema preloma, ali ističe da ima bolove i da će sutra medicinsku pomoć potražiti u Kosovskoj Mitrovici.

„Imam dosta problema sa desnim rebrom, imam jake bolove i u levoj potkolenici. Zato planiram da sutra idem u Mitrovicu, da ponovo obavim snimanje“.

Petko Miletić je jedini povratnik selu Opraške, blizu Osojana, u kojem živi sa suprugom i dvoje dece. Kaže da stalno strahuje za svoju i bezbednost svoje porodice.

„Uvek sam strahovao, ne samo sada, bio sam svestan da će doći do ovoga, samo što nisam znao kada. Previše je problema, ali šta da radimo, tu smo gde smo i živećemo tako kako je“, rekao je Miletić.

On je pretučen danas oko podneva, nakon što je primetio dvojicu Egipćana iz susednog sela Žač kako u njegovoj šumi seku drva.

„Krenuo sam traktorom ka šumi koja je 700 metara od moje kuće. Kada su me primetili počeli su da beže, ja sam išao traktorom za njima, sustigao sam ih i pitao ih zašto seku, zašto tu dolaze, kada znaju da to nije njihovo. Međutim, oni su počeli nešto na albanskom da govore, ja ih nisam razumeo. U pitanju su dva Egipćana koje poznajem od ranije i oni su iz susednog sela Žač“, naveo je Miletić.

Kada je pokušao da svojim mobilnim telefonom zabeleži pokušaj krađe, Miletić je napadnut, a mobilni telefon mu je nakon što je ostao bez svesti ukraden.

„Kada sam video da jedan od njih postaje agresivan prema meni, ja sam krenuo prema traktoru, uzeo sam telefon i hteo sam da ih slikam, da pokažem policiji krađu. To im je zasmetalo i postali su agresivni, prvi koji je krenuo da se samnom svađa, udario me je po ruci i telefon mi je pao, kada sam se savio da uzmem telefon, on me je napao i onda je krenuo i ovaj drugi. Prvo su me tukli nogama i rukama, onda su uzeli stubove sa zaprežnih kola i njima su me tukli neko vreme. Nisam imao mogućnost da se branim od njih dvojice. Jedan od njih udario me je pesnicom u obraz i slepoočnicu i tom prilikom sam izgubio svest. Kada sam došao sebi, video sam da oni odmiču, ustao sam i počeo da tražim telefon da pozovem policiju. Međutim, telefona nije bio nigde“, kazao je Miletić za RTV Kim.

Napad na Petka Miletića osudili su pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jević koji je u međuvremenu potvrdio da su povratnika napali Egipćani a ne Albanci, kako je prethodno saopšteno iz ministarstva kojim on rukovodi.Ostale vesti

Autobus sa 50 vernika iz Srbije vraćen iz Kosovske Mitrovice
"Autobus sa 50 vernika iz centralne Srbije koji su krenuli da obeleže Zadušnice i posete hramove Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, vraćen je jutros iz Кosovske Mitrovice za Beograd", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 
  • 19.06.2021
Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021
Osmani, Kurti i Konjufca odali počast palim vojnicima NATO-a

Kosovska predsednica Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti i predsednik parlamenta Gljauk Konjifca odali su počast polaganjem venaca na Spomen-ploču palim NATO vojnicima, povodom 22. godišnjice "Dana mira", prenosi Koha.

  • 12.06.2021
Zabranjen ulazak vernicima iz Beograda na Kosovo
Dva autobusa sa vernicima iz Beograda koji su krenuli u posetu manastirima na Kosovu vraćeni su danas sa prelaza Jarinje, saznaje RTV Kim. Nezadovoljni hodočasnici su neko vreme držali prelaz u blokadi, protestujući zbog zabrane ulaska na Kosovo.
  • 12.06.2021
Priština: Održan protest studenata. Novi grafit i poruke na vratima hrama
Ispred hrama Hrista Spasa u Prištini održan je protest nezadovoljnih albanskih studenata zbog jučerašnje liturgije. Na vratima hrama aktivnisti Socijaldemokratske partije ispisali su novi grafit sa porukom "simbol šovinizma postaje svetinja sa blagoslovom Aljbina Kurtija”.
  • 11.06.2021