Vesti
Hronika

Napadačima na Miletića određen pritvor

Jedini srpski povratnik u selu Opraške kod Istoka Petko Miletić je napadnut oko podneva od strane dvojice Egipćana koje je pokušao da spreči u nelegalnoj seči drva u njegovoj šumi. Miletić je u telefonskoj izjavi za RTV Kim potvrdio da su napadači uhapšeni i da im određen pritvor od 48 sati.

Napadačima na Miletića određen pritvor
Petko Miletić (Foto Radio Goraždevac)

Kosovska policija privela je napadače na Miletića i odredila im pritvor.

„Napadači su odmah privedeni od strane policije, ja sam ih prepoznao u stanici i određen im je pritvor od 48 sati. Predmet je predat javnom tužiocu i sada čekamo dalje postupke“, navodi on.

Miletića kaže da su mu u Pećkoj bolnici nakon obavljenog snimanja kazali da nema preloma, ali ističe da ima bolove i da će sutra medicinsku pomoć potražiti u Kosovskoj Mitrovici.

„Imam dosta problema sa desnim rebrom, imam jake bolove i u levoj potkolenici. Zato planiram da sutra idem u Mitrovicu, da ponovo obavim snimanje“.

Petko Miletić je jedini povratnik selu Opraške, blizu Osojana, u kojem živi sa suprugom i dvoje dece. Kaže da stalno strahuje za svoju i bezbednost svoje porodice.

„Uvek sam strahovao, ne samo sada, bio sam svestan da će doći do ovoga, samo što nisam znao kada. Previše je problema, ali šta da radimo, tu smo gde smo i živećemo tako kako je“, rekao je Miletić.

On je pretučen danas oko podneva, nakon što je primetio dvojicu Egipćana iz susednog sela Žač kako u njegovoj šumi seku drva.

„Krenuo sam traktorom ka šumi koja je 700 metara od moje kuće. Kada su me primetili počeli su da beže, ja sam išao traktorom za njima, sustigao sam ih i pitao ih zašto seku, zašto tu dolaze, kada znaju da to nije njihovo. Međutim, oni su počeli nešto na albanskom da govore, ja ih nisam razumeo. U pitanju su dva Egipćana koje poznajem od ranije i oni su iz susednog sela Žač“, naveo je Miletić.

Kada je pokušao da svojim mobilnim telefonom zabeleži pokušaj krađe, Miletić je napadnut, a mobilni telefon mu je nakon što je ostao bez svesti ukraden.

„Kada sam video da jedan od njih postaje agresivan prema meni, ja sam krenuo prema traktoru, uzeo sam telefon i hteo sam da ih slikam, da pokažem policiji krađu. To im je zasmetalo i postali su agresivni, prvi koji je krenuo da se samnom svađa, udario me je po ruci i telefon mi je pao, kada sam se savio da uzmem telefon, on me je napao i onda je krenuo i ovaj drugi. Prvo su me tukli nogama i rukama, onda su uzeli stubove sa zaprežnih kola i njima su me tukli neko vreme. Nisam imao mogućnost da se branim od njih dvojice. Jedan od njih udario me je pesnicom u obraz i slepoočnicu i tom prilikom sam izgubio svest. Kada sam došao sebi, video sam da oni odmiču, ustao sam i počeo da tražim telefon da pozovem policiju. Međutim, telefona nije bio nigde“, kazao je Miletić za RTV Kim.

Napad na Petka Miletića osudili su pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jević koji je u međuvremenu potvrdio da su povratnika napali Egipćani a ne Albanci, kako je prethodno saopšteno iz ministarstva kojim on rukovodi.Ostale vesti

Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju
Danas je nastavljeno suđenje Zlatanu Krstiću i Destanu Šabaniju za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u selu Gornje Nerodimlje kod Uroševca tokom ratnih sukoba na Kosovu 1999. godine.
  • 02.07.2020
“Điđa je bio pravedan i slobodan čovek”
Prijatelji, pojedine kolege i nekadašnji učenici oprostili su se na komemorativnom skupu od profesora Živorada Điđe Lazića koji je nedavno preminuo. Predloženo je da Ekonomsko-trgovinska škola u kojoj je Lazić proveo čitav radni vek ponese njegovo ime.
  • 01.07.2020
Optužnica protiv kosovskog Albanca zbog sumnje na ratni zločin
Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo je optužnicu protiv kosovskog Albanca N. M. kojom ga tereti da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji sela Rudnice, opština Klina, na Kosovu tokom juna i jula 1999. godine.
  • 01.07.2020
Bez povećanja plata u javnom sektoru, Ustavni sud proglasio Zakon nevažećim
Kosovski Ustavni sud proglasio je u celini nevažećim Zakon o platama u javnom sektoru, odnosno jednoglasno prihvatio zahtev Ombudsmana koji se ticao usklađenosti ovog zakona sa Ustavom, saopštili su iz ovog suda.
  • 30.06.2020
Kosovo: Kome i zašto smeta srpska zastava?
Ako je sudeći po istaknutim zastavama različitih zemalja širom Kosova, moglo bi se reći da je ovo društvo vrlo otvoreno prema drugima. Međutim, isticanje srpske zastave, posebno na Vidovdan, nije poželjno, pa ni pred predstavnicima zakona.
  • 29.06.2020
Opljačkana kuća srpske porodice u Gračanici
Nepoznati počinionici opljačkali su u subotu oko 22 sata kuću Ljubiše Andrejevića u Gračanici i ukrali drogecene stvari.
  • 28.06.2020