Vesti
Hronika

„Napad na kuću Ristića krivično delo izazivanja opšte opasnosti“

Policija Kosova potvrdila je danas da su nepoznate osobe pucale u nedelju veče na kuću Slaviše Ristiće u selu Jagnjenica, kod Zubinog Potoka. Povređenih nije bilo, a slučaj je okarakterisan kao krivično delo izazivanja opšte opasnosti.
„Napad na kuću Ristića krivično delo izazivanja opšte opasnosti“
Policija Kosova (Foto srb.time)

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić rekao je za Kontakt Plus da je „na pomoćne prostorije porodične kuće kosovskog Srbina ispaljeno više projektila iz automatskog oružja, povređenih lica nije bilo ali je pričinjena materijalna šteta na pomenutom objektu“.

Bojić je istakao da je Policija Kosova pokrenula istragu, a slučaj je okarakterisan kao krivično delo izazivanja opšte opasnosti.

“Izvršen je uviđaj od strane regionalne istražne i regionalne forenzičke jedinice. Na licu mesta su pronađeni određeni predmeti koji će koristiti za dalji tok istrage. U vezi s ovim slučajem kontaktiran je nadležni tužilac koji je slučaj okarakterisao kao krivično delo izazivanja opšte opasnosti”, rekao je Bojić.

U kući je u trenutku napada bilo 12 osoba, među kojima i šestoro dece.Ostale vesti

Izrešetan automobil novinara kosovskog portala Reporteri
Novinar kosovskog portala Reporteri Škumbin Kajtazi saopštio je da je napadnut i da je noćas pucano na njegov automobil sa 5 do 6 metaka.
  • 18.10.2020
Hoti smenio direktora Policije Kosova Rašita Ćaljaja
Premijer Kosova Avdulah Hoti smenio je Rašita Ćaljaja sa mesta generalnog direktora Policije Kosova.
  • 16.10.2020
KP: Dva maloletnika osumnjičena za napad na vršnjaka u Plemetini
Policija Kosova identifikovala je danas u Plemetini, kod Obilića, dvojicu učenika OŠ “Sveti Sava” srpske nacionalnosti, osumnjičene za fizički napad na maloletno lice albanske nacionalnosti.
  • 16.10.2020
Gradonačelniku Južne Mitrovice dodeljena policijska zaštita
Osnovno tužilaštvo u Mitrovici saopštilo je danas da je gradonačelniku Južne Mitrovice Agimu Bahtiriju dodeljena policijska zaštita.
  • 16.10.2020
Otac Sava: Sveštenik sa snimka nema veze sa Eparhijom
Večernje novosti juče su objavile snimak na kojem se vidi kako nepoznato svešteno lice skida albansku zastavu sa karaule Košare. Ovaj video je izazvao veliku pažnju i u srpskim i u albanskim medijima, ali i na društvenim mrežama. Iz Eparhije raško-prizrenske poručuju da nemaju ništa sa tim činom.
  • 16.10.2020
Prizrenac iz Nemačke švercovao zlato i satove na Kosovo
Carinici su u saradnji sa policijom 10. oktobra godine na administrativnom punktu Mutivode u opštini Medveđa sprečili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita i firmiranih satova u čiju se originalnost sumnja, saopštila je danas Uprava carina.
  • 13.10.2020