Vesti
Hronika

Na zidu ograde Pešića u Klini ispisana poruka "ubica"

Preteća poruka na engleskom jeziku “killer” (ubica) ispisana je sinoć oko 19 sati na zidu ograde oko porodičnog doma srpskih povratnika Aleksandra i Vesne Pešić u Klini, potvrdio je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.
Na zidu ograde Pešića u Klini ispisana poruka
Poruka (Foto Kosovo online)

Šarković je rekao da je slučaj prijavljen kosovskoj policiji koja se posle gotovo sat vremena pojavila na licu mesta.

On je istakao da je ovakva preteća poruka unela strah među članove porodice Aleksandra Pešića koji u Klini živi sa svoje četvoro dece i ocem Dobrivojem.

“Osim pritiska nad onima koji žive ovde, ovakve preteće poruke su jasan signal svim Srbima koji žele da se vrate na svoja ognjišta da to ne čine. Porodica Pešić je vidno uplašena, jer imaju sina koji je sedmi razred, dok dve ćerke idu u srednju školu, a najstarija je na fakultetu u Severnoj Mitrovici”, rekao je Šarković.

Šarković je uputio zahtev nadležnim organima da se počinioci ovog dela što pre otkriju i kazne.

Srpski povratnici u ovom kraju bili su do sada više puta na meti nepoznatih napadača, a osim ispisivanja pretećih grafita i fizičkih napada, desile su se i brojne pljačke srpske imovine, ali počinioci su u najvećem broju slučajeva ostali nepoznati i nekažnjeni.Ostale vesti

Namerna dramatizacija rutinske akcije?
Žustra reakcija kosovskih političara povodom ulaska srpskih vojnika na kosovsku teritoriju ima negativan odjek na nastavak dijaloga, smatra Beljuj Bećaj. Sa druge strane, Dušan Janjić navodi da je Priština bila obaveštena o saradnji KFOR-a i vojske Srbije.
  • 10.08.2020
Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020
Jevtić: Pucano na kuću povratnika u Vidanju
Danas oko 13 sati, nepoznata lica pucala su iz vozila na kuću povratnika u selu Vidanje kod Kline, objavio je ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić.
  • 04.08.2020
Novi incident u severnom delu Mitrovice, korišćeno vatreno oružje
U Kosovskoj Mitrovici treći dan zaredom, ponovo je došlo do incidenta. Korišćeno je vatreno oružje, a u tuči koja se dogodila, najmanje jedno lice je zadobilo povrede, potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.
  • 04.08.2020
Merdare: Zaplenjeno preko 10.000 falsifikovanih evra
Na kontrolnom punktu Merdare noćas je zaplenjeno 10.500 falsifikovanih evra, saopštila je Uprava carine.
  • 01.08.2020
Staro Gracko: Bol ne prestaje, vreme je da neko odgovara
Parastosom u Starom Gracku, kod Lipljana, obeležena je 21 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca. Porodice stradalih i dalje čekaju pravdu i nadaju se da će počinioci biti pronađeni.
  • 23.07.2020