Vesti
Hronika

Na zidu ograde Pešića u Klini ispisana poruka "ubica"

Preteća poruka na engleskom jeziku “killer” (ubica) ispisana je sinoć oko 19 sati na zidu ograde oko porodičnog doma srpskih povratnika Aleksandra i Vesne Pešić u Klini, potvrdio je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.
Na zidu ograde Pešića u Klini ispisana poruka
Poruka (Foto Kosovo online)

Šarković je rekao da je slučaj prijavljen kosovskoj policiji koja se posle gotovo sat vremena pojavila na licu mesta.

On je istakao da je ovakva preteća poruka unela strah među članove porodice Aleksandra Pešića koji u Klini živi sa svoje četvoro dece i ocem Dobrivojem.

“Osim pritiska nad onima koji žive ovde, ovakve preteće poruke su jasan signal svim Srbima koji žele da se vrate na svoja ognjišta da to ne čine. Porodica Pešić je vidno uplašena, jer imaju sina koji je sedmi razred, dok dve ćerke idu u srednju školu, a najstarija je na fakultetu u Severnoj Mitrovici”, rekao je Šarković.

Šarković je uputio zahtev nadležnim organima da se počinioci ovog dela što pre otkriju i kazne.

Srpski povratnici u ovom kraju bili su do sada više puta na meti nepoznatih napadača, a osim ispisivanja pretećih grafita i fizičkih napada, desile su se i brojne pljačke srpske imovine, ali počinioci su u najvećem broju slučajeva ostali nepoznati i nekažnjeni.Ostale vesti

Apelacioni sud odbacio žalbe u slučaju Ivanovića
Apelacioni sud odbacio je žalbe na odbacivanje optužnice protiv dokaza u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. U žalbenoj najavi se navodi da su žalbe advokata odbijene kao neosnovane.
  • 11.05.2021
Kamenovana crkva u Vitini

Kancelarija za KiM u saopštenju dostavljenom medijima navodi da su "sinoć nepoznati počinioci kamenovali crkvu Svete Petke u Kosovskoj Vitini".

  • 10.05.2021
Preko 790 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera
Zbog nepoštovanja mera za sprečavanje širenja koronavirusa, Kosovska Policija nastavila je sa kažnjavanjem fizičkih i pravnih lica.
  • 10.05.2021
Zubin Potok: Policiji prijavljena pucnjava, nema povređenih
Članovi "Kosovskog planinskog društva" prijavili su policiji da su danas, tokom planinarenja na području opštine Zubin Potok, začuli pucnje iz vatrenog oružja.
  • 09.05.2021
Kosovska Vlada prati tok iskopavanja u Kiževaku kod Raške
Vlada Kosova saopštila je da pomno prate nastavak iskopavanja navodne masovne grobnice u Kiževaku kod Raške.
  • 09.05.2021
Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
  • 07.05.2021