Vesti
Hronika

Na šetalištu u severnom delu Mitrovice privedeno jedno lice

Na šetalištu u severnom delu Mitrovice sinoć je privedena osoba koja je kod sebe imala nož.

Na šetalištu u severnom delu Mitrovice privedeno jedno lice
Ilustracija (Foto Radio Kontakt Plus)

Mlađi muškarac, tamnije puti, stajao je na početku šetališta uz jedan lokal i držeći nož u ruci psovao na albanskom jeziku, javlja portal KoSSev.

Vlasnica pomenutog lokala, rekla je za KoSSev da je primetila nož, te da joj je delovalo kao da ova osoba čeka nekog i preti, ali i nije mogla da zaključi kome.

Ubrzo zatim, ona se uputila ka pripadnicima Kosovske policije, koji su se nalazili na mitrovičkom šetališu i obavestila ih o tome.

Policajci su potom zaustavili sumnjivo lice i oduzeli mu nož, rekao je jedan od očevidaca.

Osumnjičeni muškarac je transportovan u policijsku stanicu.

Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, potvrdio je za KoSSev da je jedna osoba uhapšena sinoć na mitrovičkom šetalištu.

Radović je rekao da su u akciji privođenja pomogli građani, koji su obavestili policijske službenike da jedna osoba nosi nož ili neki ubodni predmet.

Dodao je da sada sledi dalja istraga.

Pucnjava u Južnoj Mitrovici, ubijena jedna osoba, traga se za osumnjičenima

U Južnom delu Mitrovice kasno sinoć dogodila se pucnjave u kojoj je jedna osoba ubijena, a druga povređena. Traga se za dvojicom osumnjičenih, potvrdili su iz Kosovske policije za prištinske medije.

Slučaj je registrovan malo nakon ponoći – u 12.20.

Usled povreda zadobijenih u pucnjavi preminuo je 49-godišnji muškarac, dok je povređena 52-godišnja osoba hospitalizovana.

Telo preminule osobe poslato je na obdukciju u Institut za sudsku medicinu.

Kako je saopšteno iz policije za Kallxo, jedinice su odmah nakon pucnjave izašle na teren.

Navode da su na licu mesta pronađene četiri čaure i jedno zrno metka, koji su uzeti kao materijalni dolazi.

Prištinski mediji javljaju da su ubijeni i povređeni braća, a da je do pucnjave došlo u blizini kuće jednog od njih.Ostale vesti

Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021