Vesti
Hronika

Na Merdaru zaplenjeno 63 hiljade funti

Na kontrolnom punktu Merdare, rutinskom kontrolom u kamionskoj kabini pronađen je i zaplenjen ručni frižider sa preko 63.000 funti, saopštila je Uprava carine Srbije.
Na Merdaru zaplenjeno 63 hiljade funti
Merdare (Foto arhiva Kim)

U pokušaju krijumčarenja deviza sprečen je 50-godišnji državljanin Austrije, albanskog porekla i vozač kamiona slovenačke registracije, koji je pre dva dana, vozeći iz Češke, natovaren polovnom obućom i traktorom sa priključcima, krenuo put Albanije.

Upitan da li ima nešto što treba prijaviti carinicima, vozač je odgovorio je da nema ništa osim robe koja je već prijavljena po tranzitnom dokumentu, navedeno je na sajtu Uprave carine.

Kontrolom kabine kamiona ispod vozačkog kreveta, zakamuflirani hranom i flašama soka, pronađeni su ručni frižider i putna torba sa četiri kese napunjene svežnjevima novca, u ukupnom iznosu od 63.000 funti.

Vozaču je vraćen dozvoljeni iznos od ukupno pronađene sume u protivvrednosti od 10.000 evra, dok će o preostalom iznosu od gotovo 55.000 funti odlučivati nadležni sud u hitnom postupku.

Radi redovnog snabdevanja čitavog regiona u ovim teškim okolnostima, Srbija je počela primenu sporazuma tzv. “zeleni koridori“, u okviru CEFTA regiona, kojim se omogućava brz prelaz putnika i robe preko administrativnih prelaza.

“Ubrzane procedure na određenim prelazima, koji su neprekidno otvoreni za transport robe, svakako ne znače da carinici neće sprovoditi kontrole, kadgod se pojavi sumnja da su one neophodne, kako bi svi oni koji imaju nameru da profitiraju u okolnostima vanrednog stanja, u tome bili sprečeni”, upozoravaju iz Uprave carine.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022