Vesti
Hronika

Na Merdaru zaplenjena torba puna funti

Uprava carina Republike Srbije saopštila je da su carinici na punktu Merdare, u saradnji sa policijom, otkrili i sprečili pokušaj putnika da prokrijumčari više od 30.000 britanskih funti.
Na Merdaru zaplenjena torba puna funti
Zaplenjene funte (Foto Carina Srbije)

Neprijavljene funte su otkrivene 5. avgusta, kada je na red za kontrolu stigao mercedes britanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji britanski državljanin, albanske nacionalnosti.
 
Pregledom vozila, carinici su na suvozačkom sedištu zatekli torbu u kojoj je pored garderobe bilo i 32.520 britanskih funti, u novčanicama u malim apoenima od 10 i 20 funti i samo jednoj od 50 funti.
 
Pošto mu je vraćen iznos u protivvrednosti od 10.000 evra, ostatak od 24.000 funti je privremeno zadržan do okončanja postupka.
 
Kako je reč o stranom državljaninu, prekršajni sud u Prokuplju je sproveo hitan postupak čiji je ishod novčana kazna i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljenog novca, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021
Osojane: Pronađeno beživotno telo povratnika u selu Koš
U povratničkom selu Koš kod Osojana u jutrarnjim časovima je pronađeno beživotno telo povratnika Velimira Popovića (1951) ispred porodične kuće. Srčani udar je najverovatniji uzrok njegove smrti.
  • 30.11.2021
KM: Danas saslušanje učesnika sinoćnjeg incidenta
Učesnici sinoćnje tuče i pucnjave koja se oko 23 sata dogodila u kafiću „Amnezija“ u Kosovskoj Mitrovici biće saslušani danas zbog alkoholisanog stanja u kome su se nalazili, rekao je za RTV Kim portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Bratislav Radović. 
  • 30.11.2021
Pucnjava i tuča u centru Kosovske Mitrovice, ranjene dve osobe
Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, potvrdio je oko ponoći za KoSSev da je nešto ranije došlo do incidenta u ulici Vardarskoj.
  • 30.11.2021
Uklonjeno 70 eksplozivnih naprava u šumi kod Đakovice

Pripadnici kosovskih snaga bezbednosti uklonili su 70 neeksplodiranih eksplozivnih naprava, otkrivenih prethodnih dana u okolini Đakovice.

  • 29.11.2021