Na Merdaru zaplenjen "porše“

Carinici na administrativnom punktu Merdare zaustavili i zadržali skupoceni "porše 911 karera 4 GTS" koji nije bio registrovan, niti prijavljen.

Podeli ovaj članak sa:
 • Zaplenjeni porše (Foto Uprava carina)

Pravo iznenađenje carinicima je priredio vozač "poršea" nemačkih registarskih oznaka, čija je vrednost procenjena na iznos od gotovo 12 miliona dinara, kada se u popodnevnim časovima 3. septembra 2019. godine pojavio na administrativnom punktu iz pravca AP KiM, saopšteno je iz Uprave carina.

Vozač albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Nemačkoj uputio se ka toj zemlji vozeći neregistrovani automobil stranog porekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Pregledom dokumentacije utvrđeno je da "porše 911 karera" nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio.

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primenjuje kada je reč o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, doneo odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom merom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

Tako bi se ovaj luksuzni auto uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina.

Ostale vesti

 • „Tragaćemo za Oliverovim ubicama dok smo živi“

  „Tragaćemo za Oliverovim ubicama dok smo živi“

  Navršilo se dvadeset meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića. Njegov brat, Miroslav Ivanović poručuje da članovi porodice Ivanović nikada neće izgubiti nadu. „Dok smo mi živi, a i generacije iza nas, tragaćemo za istinom i insistirati da se do nalogodavaca i izvršilaca dođe“, naveo je on.

 • Fizički sukob učenika u Gračanici

  Fizički sukob učenika u Gračanici

  Kosovska policija saopštila je danas da je u Gračanici došlo do fizičkog napada na dvojicu učenika romske pripadnosti, od strane trojice đaka srpske nacionalnosti.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane