Vesti
Hronika

Na Kosovu svakodnevni požari, policija započela sa hapšenjima

Nakon serije požara na nekoliko lokacija na Kosovu tokom protekle i ove nedelje, Kosovska policija pokrenula je istrage, i uhapsila za sada dvoje osumnjičenih da su odgovorni.  
Na Kosovu svakodnevni požari, policija započela sa hapšenjima
Ilustracija (Foto KP)

Svi pojedinci osumnjičeni za izazivanje i podmetanje požara, ili čak i ukoliko je požar izazvan zbog njihovog nemara, biće izvedeni pred lice pravde, poručila je Kosovska policija u sinoćnjem saopštenju za javnost.

„Pozivajući se na situaciju u kojoj se nalazimo u vezi sa širenjem požara na različitim lokalitetima na Kosovu, Kosovska policija sa svojim raspoloživim kapacitetima, posvećena je sprečavanju i gašenju požara pružanjem pomoći policijskom opremom, poput vodenih topova i u koordinaciji sa drugim agencijama u svim regionima u kojima su požari registrovani“, navode iz policije.

Zbog sumnje da su umešani u izazivanje požara, uhapšena su za sada dva lica, jedno u opštini Obilić, a drugo iz Zubinog Potoka.

Na Kosovu su od prethodne nedelje požari svakodnevna pojava, što je i sama policija potvrdila.

Najveći su se dogodili u Rugovskoj klisuri u blizini Nacionalnog parka „Prokletije“, gde je prema do sada dostupnim informacijama iz kosovskih medija, izgorelo oko 50 hektara šume. Iako se pretpostavlja da je uzrok požara ljudski faktor, još uvek nema potvrde šta je izazvalo dvodnevni požar.Ostale vesti

Petković: Nikada nećemo zaboraviti malog Miloša
Direktor Kancelarije za Kosova i Metohije Petar Petković podsetio je da je na današnji dan pre 22 godine ubijen mali Miloš Petrović iz Cernice.
  • 28.05.2022
Ubijen muškarac u Uroševcu
Jedna osoba preminula je u ranim jutarnjim satima u Uroševcu od posledica povreda zadobijenih vatrenim oružjem.
  • 28.05.2022
Dvostruko ubistvo u Kosovskoj Mitrovici
U Kosovskoj Mitrovici rano jutros dogodilo se dvostruko ubistvo, potvrđeno je za Radio Mitrovica sever.
  • 27.05.2022
Određen pritvor za još četiri lica u slučaju ’’Brezovica’’
Četiri osobe, među kojima je i bivši sekretar Ministarstva za infrastrukturu Vlade Kosova, uhapšene su u najnovijoj akciji u slučaju "Brezovica". Oni su osumničeni za delo primanja mita, a tužilac im je odredio pritvor od 48 sati, saopšteno je iz Tužilaštva.
  • 26.05.2022
Lažna dojava o bombi na otvaranju festivala ’’Mirdita, dobar dan’’
Lažna dojava o postavljenoj bombi u  NGO Habu, u kome je otvaranjem izložbe "Sve naše suze" počeo festival "Mirdita, dobar dan". Prostor je bio ispražnjen, a policijske ekipe sa psima proverile su prostor i utvrdile da je dojava lažna.
  • 26.05.2022
Zaštićeni svedok odbio da svedoči na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića
U nastavku suđenja u slučaju ubistva Olivera Ivanovića zaštićeni svedok odustao je od ispitivanja, tvrdeći da je "uplašen za svoj i život svoje porodice", iako je 2018. godine o ubistvu govorio u izjavi tužilaštvu.
  • 25.05.2022