Vesti
Hronika

Na Kosovu svakodnevni požari, policija započela sa hapšenjima

Nakon serije požara na nekoliko lokacija na Kosovu tokom protekle i ove nedelje, Kosovska policija pokrenula je istrage, i uhapsila za sada dvoje osumnjičenih da su odgovorni.  
Na Kosovu svakodnevni požari, policija započela sa hapšenjima
Ilustracija (Foto KP)

Svi pojedinci osumnjičeni za izazivanje i podmetanje požara, ili čak i ukoliko je požar izazvan zbog njihovog nemara, biće izvedeni pred lice pravde, poručila je Kosovska policija u sinoćnjem saopštenju za javnost.

„Pozivajući se na situaciju u kojoj se nalazimo u vezi sa širenjem požara na različitim lokalitetima na Kosovu, Kosovska policija sa svojim raspoloživim kapacitetima, posvećena je sprečavanju i gašenju požara pružanjem pomoći policijskom opremom, poput vodenih topova i u koordinaciji sa drugim agencijama u svim regionima u kojima su požari registrovani“, navode iz policije.

Zbog sumnje da su umešani u izazivanje požara, uhapšena su za sada dva lica, jedno u opštini Obilić, a drugo iz Zubinog Potoka.

Na Kosovu su od prethodne nedelje požari svakodnevna pojava, što je i sama policija potvrdila.

Najveći su se dogodili u Rugovskoj klisuri u blizini Nacionalnog parka „Prokletije“, gde je prema do sada dostupnim informacijama iz kosovskih medija, izgorelo oko 50 hektara šume. Iako se pretpostavlja da je uzrok požara ljudski faktor, još uvek nema potvrde šta je izazvalo dvodnevni požar.Ostale vesti

Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021