Vesti
Hronika

Na Kosovu ponovo falsifikovani novac, čak i na bankomatima

U poslednjem izveštaju Kosovske policije zabeleženo je čak 14 prijava falsifikovanog novca zaplenjenog u periodu od 21. februara do 18. marta u iznosu od 3,878 evra širom Kosova. Falsifikati se pretežno prijavljuju u pekarama i bankama.

Na Kosovu ponovo falsifikovani novac, čak i na bankomatima
Ilustracija (Foto Danas)

U Gnjilanu je 21. februara vlasnik pekare prijavio da mu je mušterija ostavila falsifikovanu novčanicu u iznosu od 200 evra.

Sedam dana kasnije, 28. februara u Kosovu Polju, prema izveštaju, takođe je pekar prijavio da su mu različite mušterije ostavile ukupno 729 faslifikovanih evra.

Prvog dana marta pekar iz Gnjilana prijavio je da je primio falsifikovanu novčanicu u iznosu od 50 evra.

U Prištini je 15. marta službenica banke prijavila da je klijent deponovao falsifikovanu novčanicu od 100 evra.

Kosovska policija je 16. marta tokom kontrole kod muškarca pronašla i zaplenila novac u iznosu od 1,100 evra, naveli su iz KP.

Istog dana u Uroševcu u 13.30 časova pekari su prijavili tri odvojena slučaja kada su primili dve novčanice od 50 evra i jednu od 100 evra.

Dva slučaja tog dana prijavljena su i u Podujevu. Jedan je prijavio pekar koji je primio falsifikovani novac u iznosu od 500 evra, a drugi radnik prodavnice koji je primio novčanicu od 100 evra.

I u Prištini su u toku jučerašnjeg dana prijavljena dva slučaja.

U popodnevnim časovima muškarac je prijavio da je sa bankomata banke podigao faslifikovanu novčanicu u iznosu od 100 evra.

A u večernjim časovima službenica banke u Prištini prijavila je da je klijent ostavio falsifikovan novac u iznosu od 599,5 evra u različitim novčanicama.

U Glogovcu je takođe juče bankarska službenica prijavila da je klijent predao lažnu novčanicu od 100 evra.

Istog dana u večernjim časovima u Lapušniku radnica marketa prijavila je takođe lažnu novčanicu od 100 evra.

Kako navodi KP, sav prijavljen novac je zaplenjen i slučajevi se istražuju.

 Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022