Vesti
Hronika

Na Kosovu ove godine otkriveni posmrtni ostaci 11 osoba

Tokom ove godine na više lokacija na Kosovu otkriveno je 11 posmrtnih ostataka osoba za koje se veruje da su stradale tokom sukoba pre 21 godinu, a ostaci četiri osobe predati su porodicama.
Na Kosovu ove godine otkriveni posmrtni ostaci 11 osoba
Iskopavanje na kopu Kiževak (Foto RSE)

Predsedavajući komisije za rasvetljavanje sudbine nestalih i ubijenih kosovske vlade Ram Manaj rekao je na godišnjoj konferenciji za medije u Prištini da je 11 ostataka tela pronađeno na devet lokacija na Kosovu.

"Proces traženja i pronalaska nestalih je osetljiv i vrlo složen. U ovom periodu, posebno u drugoj polovini godine koju smo imali na terenu. Kiževik je peto mesto gde su pronađeni ostaci. Na Kosovu smo ove godine imali iskopavanja na devet mesta koja su rezultirala sa 11 ostataka tela", rekao je Manaj.

Direktor Instituta za sudsku medicinu Arsim Grdžaliu rekao je da su u centralnoj Srbiji tokom ove godine proverili tri lokacije, najavljujući da će nakon Kiževka biti iskopavanja i u Štavalju.

Predstavnik vladine komisije Kuštrim Gara rekao da su posmrtni ostaci četiri osobe vraćeni njihovim porodicama.

"Svi uzorci sa posmrtnih ostataka sada su poslati Institutu i čekamo prve rezultate za njihovu identifikaciju", dodao je Gara.

Od sukoba na Kosovu nije rasvetljena sudbina više od 1.600 osoba.Ostale vesti

Aleksandar Ivanović: Neko ima interes da istraga o ubistvu ostane u fioci
Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog Olivera Ivanovića, smatra da bi osnivanje anketnog odbora u parlamentu moglo da pomeri ovaj slučaj sa mrtve tačke, ali i da očigledno neko ima interes da rasvetljavanje Oliverovog ubistva tapka u mestu.
  • 11.08.2022
Protesti vlasnika prodavnica u Velikoj Hoči
U znak protesta zbog pljački prodavnica koje se ponavljaju u dva navrata za manje od dva meseca, vlasnici trgovinskih radnji u Velikoj Hoči su od danas zatvorili svoje radnje.
  • 10.08.2022
Kod Prištine uhapšen muškarac, zaplenjeno preko 27 kilograma marihuane
U okviru akcije Kosovske policije, u selu Mramor kod Prištine, uhapšen je muškarac kod koga je pronađeno više od 27 kilograma marihuane.
  • 09.08.2022
Petković sa porodicom momka uhapšenog na Gazimestanu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je na svom Fejsbuk nalogu da se sastao sa porodicom Nikole Nedeljkovića, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu.
  • 09.08.2022
Tužilaštvo: Nastavlja se inspekcijski nadzor na Brezovici

Na području Brezovice i danas se vrši inspekcijski nadzor u cilju istrage o nelegalnoj gradnji u zoni Nacionalnog parka, saopšteno je iz Tužilaštva u Uroševcu.

  • 09.08.2022
Slabiji zemljotres kod Ulcinja
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je u 7.33h registrovao slab zemljotres, sa epicentrom na tri kilometra jugozapadno od Ulcinja.
  • 09.08.2022