Vesti
Hronika

Na Kosovu 32 policajca suspendovana, a 18 uhapšeno

Policijski inspektorat Kosova (PIK) saopštio je da je do današnjeg dana primljeno 800 pritužbi protiv policijskih službenika, od kojih je oko 300 pod kriminalnom istragom.
Na Kosovu 32 policajca suspendovana, a 18 uhapšeno
Ilustracija (Foto Rojters)

Ovo je saopštio Kuštrim Hodaj v.d. izvršnog direktora PIK-a koji je precizirao da je od tog broja pritužbi suspendovano 32 policajca, a uhapšeno 18.

„Ove godine, i pored pandemije, primili smo isti broj pritužbi. Imamo oko 800 pritužbi protiv policajca, neke su okarakterisane kao administrativni prekršaji, a preko 300 je pod kriminalnom istragom od strane PIK-a“, rekao je.

„Do sada je uhapšeno 18 policajaca, a još 32 suspendovano. Kada je u pitanju izrada operativnog plana za sprovođenje mera od strane policije, tokom monitoringa, naše ekipe su naišle na neke nepravilnosti i zatražena je suspenzija 6 policijskih službenika“, rekao je on za Ekonomia Online.

Hodaj navodi i da u primili pritužbe na račun selektivnog pristupa policijskih službenika u vezi sa poštovanjem mera protiv pandemije od strane građana.Ostale vesti

Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020
Gnjilane: Nasilje u porodici u porastu
Broj slučajeva porodičnog nasilja u Kosovskom Pomoravlju je u porastu. Za nepunih devet meseci registrovano je više od 130 slučajeva porodičnog nasilja.
  • 18.09.2020