Vesti
Hronika

Na hramu Hrista Spasa ispisan grafit "Isus mrzi Srbe“

Na nedovršenom hramu Hrista Spasa u Prištini osvanuo je grafit "Isus mrzi Srbe“, objavio je diplomata i pisac Jan Bankroft.

Na hramu Hrista Spasa ispisan grafit
Grafit na hramu Hrista Spasa u Prištini (Foto Tviter/Jan Bankroft)

Bankroft je na svom Tviter nalogu napisao da je ispisan je grafit na crkvi u kojoj je juče posle 23 godine, prvi put služena liturgija.

"`Isus mrzi Srbe’ - rečeno mi je da je ovo sveže ispisan grafit na nedovršenoj srpskoj pravoslavnoj crkvi u Prištini nakon današnje liturgije, koja je bila prva liturgija od 1998. godine", napisao je Bankroft.

Studenti prištinskog univerziteta zakazali su za danas u 11 sati protest ispred Hrama Hrista Spasa, zbog jučerašnjeg služenja liturgije.

Petković: Na poruke mira, odgovor grafiti mržnje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na ispisivanje grafita na nedovršenom Hramu Hrista Spasa u Prištini.

Petković je na Tviteru napisao da je na upućene poruke mira, odgovor grafit mržnje.

"Na obeležavanje slave i molitvu, odgovor su policija, protesti i pretnje rušenjem. Ima li istinskog pomirenja i budućnosti sa ovakvim anticivilizacijskim postupcima iz Prištine?!“, upitao je Petković.Ostale vesti

Osumnjičeni za skrnavljenje Đokovićevog murala privedeni, pa pušteni
Kosovska policija privela je, pa pustila osumnjičene za skrnavljenje murala sa likom Novaka Đokovića u Orahovcu.
  • 08.02.2023
Preminuo Ćiro Blažević
Fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini posle duge borbe sa rakom.
  • 08.02.2023
KP: Krađa kod Sočanice
Na lokaciji u blizini Sočanice u opštini Leposavić je prijavljen slučaj "teške krađe" koja se dogodila na privatnom imanju (vikendica), gde su nepoznati počinioci ukrali "vazdušnu pušku i druge stvari", saopšteno je iz Kosovske Policije (KP).
  • 07.02.2023
U Orahovcu uništen mural najboljem svetskom teniseru
Mural sa likom Novaka Đokovića najboljeg svetskog tenisera koji je oslikan u Orahovcu uništen je noćas od strane nepoznatih počinilaca.
  • 07.02.2023
Prijave protiv Đuzića i napadača albanske nacionalnosti

U policijskoj stanici u Klokotu podneli su krivične prijave protiv devetnaestogodišnjeg Bobana Đuzića iz Mogile i maloletnog Albanca Lj. E. iz istog mesta, a koji je Đuzića prošle nedelje napao nožem nanevši mu dve ubodne rane, potvrdio je RTS-u Đuzićev branilac advokat Vasilije Arsić.

  • 06.02.2023
Dojava o bombi na aerodromu u Prištini
Osoblje i putnici međunarodnog aerodroma "Adem Jašari" u Prištini evakuisani su nakon informacije o podmetanju bombe.
  • 06.02.2023