Vesti
Hronika

Na hramu Hrista Spasa ispisan grafit "Isus mrzi Srbe“

Na nedovršenom hramu Hrista Spasa u Prištini osvanuo je grafit "Isus mrzi Srbe“, objavio je diplomata i pisac Jan Bankroft.

Na hramu Hrista Spasa ispisan grafit
Grafit na hramu Hrista Spasa u Prištini (Foto Tviter/Jan Bankroft)

Bankroft je na svom Tviter nalogu napisao da je ispisan je grafit na crkvi u kojoj je juče posle 23 godine, prvi put služena liturgija.

"`Isus mrzi Srbe’ - rečeno mi je da je ovo sveže ispisan grafit na nedovršenoj srpskoj pravoslavnoj crkvi u Prištini nakon današnje liturgije, koja je bila prva liturgija od 1998. godine", napisao je Bankroft.

Studenti prištinskog univerziteta zakazali su za danas u 11 sati protest ispred Hrama Hrista Spasa, zbog jučerašnjeg služenja liturgije.

Petković: Na poruke mira, odgovor grafiti mržnje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na ispisivanje grafita na nedovršenom Hramu Hrista Spasa u Prištini.

Petković je na Tviteru napisao da je na upućene poruke mira, odgovor grafit mržnje.

"Na obeležavanje slave i molitvu, odgovor su policija, protesti i pretnje rušenjem. Ima li istinskog pomirenja i budućnosti sa ovakvim anticivilizacijskim postupcima iz Prištine?!“, upitao je Petković.Ostale vesti

Preminula novinarka Gordana Suša
Novinarka Gordana Suša preminula je danas posle duge i teške bolesti u 75. godini života, potvrđeno je za portal Nova.rs.
  • 22.06.2021
Godišnjica od kidnapovanja rudara kopa Belaćevac
"Danas se navršavaju 23 godine od otmice srpskih rudara, koje su albanski teroristi prisilno odveli iz fabričkog kruga ugljenokopa `Belaćevac` Termoelektrane `Obilić` na Кosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 22.06.2021
Ukradena strujna instalacija iz crkve u Uroševcu

Iz pravoslavne crkve Svetog cara Uroša u Uroševcu ukradena je strujna instalacija, javio je prištinski portal Reporteri.

  • 21.06.2021
Autobus sa 50 vernika iz Srbije vraćen iz Kosovske Mitrovice
"Autobus sa 50 vernika iz centralne Srbije koji su krenuli da obeleže Zadušnice i posete hramove Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, vraćen je jutros iz Кosovske Mitrovice za Beograd", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 
  • 19.06.2021
Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021