Vesti
Hronika

Na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima i dvoje dece, napadača ubio sugrađanin

Na Cetinju u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je usmrtio sugrađanin, kazala je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja. Rekla je i da je od 11 stradalih lica - dvoje dece.
Na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima i dvoje dece, napadača ubio sugrađanin
Posle tragedije na Cetinju (Foto Tanjug)

Kaže i da su na licu mesta zatekli devet stradalih osoba. U međuvremenu su, kako je kazala televiziji „Vijesti“, dobili informaciju iz Kliničkog centra Crne Gore da su još dve osobe podlegle povredama.

Ona je istakla da je napadača ubio sugrađanin.

Prema saznanjima „Vijesti“, radi se o Cetinjaninu N.K.

Nastić je dodala da je šest osoba na lečenju, dvoje na Cetinju i četvoro u Kliničkom centru.

„Od 11 smrtno stradalih lica, dvoje je dece. Radi se na rasvetljavanju slučaja“, kazala je Nastić televiziji Vijesti.

Tridesetčetvorogodišnji Vuk Borilović usmrtio je, naime, 10 osoba na Cetinju, a potom je ubijen. Kako „Vijesti“ saznaju, on je pucao na više ljudi u blizini njegovog mesta stanovanja.

TV Vijesti je javila, pozivajući se na očevice, da je napadač prvo ubio komšinicu i njenu decu, nakon čega je pozvao supruga ubijene i kazao mu šta je uradio.

Potom je, prema istim izvorima, nastavio sa napadom, pucajući na komšije i prolaznike.

Joanikije: Tragični događaj na Cetinju potresa i nebo i zemlju

Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije kazao je da tragični događaj na Cetinju potresa i nebo i zemlju.

Pomisao da su stradali naši najbliži, istakao je on, ne ostavljaju nikog ravnodušnim.

„Izražavamo najdublje saučešće porodicama, široj rodbini i svim našim sugrađanima na Cetinju, povodom nezapamćene tragedije koja se desila u domovima naših dragih i bliskih komšija. Neka Gospod upokoji duše svih postradalih i da sačuva živote ranjenih, a ožalošćenima da podari ukrepljenje u ovim teškim momentima“, kazao je on, a prenose „Vijesti“.

Policija: Ubijena deca od 8 i 11 godina

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin izjavio je da su u tragediji na Cetinju, u kojoj je ubijeno 11 osoba, stradala i dva deteta od osam i 11 godina.

„Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B, sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest“, rekao je Brđanin u video poruci.

Po pozivu građana, na lice mesta su upućeni policijski službenici i tom prilikom je u razmeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

„Za sada nije jasno šta je podstaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života“, ističe Brđanin.

Naglasio je da se okolnosti celokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, te da će javnost, posredstvom medija, biti obaveštena o svim detaljima.

„Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Verujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izveštavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izveštavanje“, zaključio je Brđanin.

Kazao je da je današnji dan tragičan ne samo za Cetinje, nego za celu Crnu Goru.

„Ljudski životi su najvredniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje dece. Saosećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povređeni brzo i uspešno oporaviti“, saopštio je Brđanin.

Saučešće porodicama uputili su srpski patrijarh Porfirije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 Izraze saučešća crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću uputila je kosovska predsednica Vjosa Osmani.Ostale vesti

Seksualno uznemiravanje u Peći, policija uhapsila osumnjičenog

Kosovskoj policiji u Peći ovog utorka je prijavljen slučaj seksualnog uznemiravanja koji je sinoć postao glavna vest u prištinskim medijima, nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak sa nadzorne kamere.

  • 01.10.2022
Uhapšen osumnjičeni za seksualni napad
Kosovska policija identifikovala je i uhapsilo F.B. za koga se sumnja da je seksualno napastvovalo žrtvu 27. septembra ove godine, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Peći.
  • 30.09.2022
Neprijavljeni evri u čarapama
Carinici su na prelazima Horgoš i Preševo sprečili pokušaje krijumčarenja neprijavljenog novca i zaplenili oko 40.000 evra, a značajan deo novca bio je sakriven u muškim čarapama, saopštila je Uprava carina.
  • 30.09.2022
Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022