Vesti
Hronika

MUP Srbije: U automobilu s Kosova sa oznakama OEBS-a 50 kilograma marihuane

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, prekinuli lanac krijumčarenja droge iz Albanije preko Кosova i Metohije i zaplenili 50 kilograma marihuane, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.
MUP Srbije: U automobilu s Kosova sa oznakama OEBS-a 50 kilograma marihuane
Deo zaplenjene droge (Printskrin Jutjub@MUP Republike Srbije)

U saopštenju MUP navodi da je u Beogradu uhapšeno pet osoba, medju kojima su i trojica koji su marihuanu prevozili u putničkom automobilu sa oznakom OSCE (OEBS).

"Osumnjičeni S.M. (29) i I.Ž. (33) uhapšeni su nakon preuzimanja marihuane i kod njih je tom prilikom pronadjeno oko 30 kilograma te opojne droge, dok su su A.D, (42), D.M. (49) i G.K. (41) koji su u putničkom vozilu sa oznakama Misije OSCE drogu dovezli sa Kosova i Metohije, uhapšeni prilikom pokušaja bekstva vozilom sa mesta primopredaje", navodi se u saopštenju.

Prilikom hapšenja kod trojice muškaraca koji su se nalazili u automobilu sa oznakama Misije OEBS-a, policijski službenici su našli još 20 kilograma marihuane, kao i manju količinu kokaina.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predati Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.Ostale vesti

Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022
Uložena žalba na presudu Nikoli Nedeljkoviću
Branilac Nikole Nedeljlkovića advokatica Jovana Filipović uložila je žalbu Apelacionom sudu u Prištini na prvostepenu presudu Osnovnog suda od osam meseci zatvora, zbog navodnog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.
  • 27.09.2022
Komemoracija Časlavu Milisavljeviću: Prepoznatljiv glas radijskih talasa
Komemorativni skup povodom smrti Časlava Milisavljevića održan je danas u Kosovskoj Mitrovici.
  • 26.09.2022
Preminuo Časlav Milisavljević
Časlav Milisavljević, novinar Radio Kosovske Mitrovice u penziji, preminuo je posle kraće i teške bolesti 26. septembra u Kosovskoj Mitrovici, u 76. godini.
  • 26.09.2022