Vesti
Hronika

MUP: Navodi Rade Trajković lažni

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
MUP: Navodi Rade Trajković lažni
MUP Srbije (Foto N1)

Kako navode, optužbe koje je gospođa Trajković iznela na račun srpske policije su apsolutno neprimerene i prvenstveno netačne i imaju jedino za cilj da nanesu štetu ugledu naše policije i da je diskredituju.

„Naime, prilikom dolaska Rade Trajković na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, policijski službenici postupali su po zahtevu Trećeg osnovog javnog tužilaštva. Dakle, postupanje prema gospođi Trajković je bilo radi uručenja poziva nadležnog tužilaštva, a navodi da joj je zabranjen izlazak iz zemlje nisu tačni“, rekli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Oni ponavljaju da postupanje prema Radi Trajković na aerodromu nije hir policijskih službenika, već isključivo sprovođenje zahteva nadležnog tužilaštva.

"Ovim putem apelujemo na gospođu Trajković da malo više ispunjava svoje obaveze prema sudovima i tužilaštvima, a da malo manje zloupotrebljava srpsku policiju za svoju političku promociju i skupljanje jeftinih političkih poena", dodaju iz MUP.Ostale vesti

Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022
Tužilaštvo: Optužnica protiv tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv kosovskih državljana B.B, B.S, i DŽ.K. za krivična dela povezana sa „krijumčarenjem migrantima“.
  • 08.08.2022
Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022