Vesti
Hronika

Molotovljev koktel na vozila Civilne zaštite u Mitrovici

Na vozila Civilne zaštite u severnom delu Kosovske Mitrovice večeras je bačen molotovljev koktel. Vozila Civilne zaštite su bila parkirana u Kolašinskoj ulici.
Molotovljev koktel na vozila Civilne zaštite u Mitrovici
Policija vrši uviđaj (Foto Tanjug)

Vozila marke "lada niva" nisu oštećena, ali je slučaj prijavljen kosovskoj policiji.

Na licu mesta se mogu videti ostaci flaša u kojima je bila zapaljiva smesa, a, prema rečima očevidaca, napadač je pobegao preko jednog od pešačkih mostova u južni deo Kosovske Mitrovice, prenosi Tanjug.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju upozoravaju da ne prođe ni jedan dana bez napada na Srbe i njihovu imovinu.
Iz ove kancelarije navode da su za napad na vozila Civilna zaštite odgorne dve nepoznate osobe, ali da na sreću niko nije povređen.

Kancelarija za KiM traži od nadležnih da odmah pronađu i privedu napadače, kao i da obezbede mir i bezbednost za Srbe i njihovu imovinu.Ostale vesti

OSCE: Privedeni oni koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić

Kosovska policija privela je one koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić, potvrdila je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu (OESCE) na svom tviter nalogu.

  • 22.10.2021
Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021