Vesti
Hronika

Mitrovica: Srbi uhapšeni zbog rasturanja narkotika

Dva lica srpske nacionalnosti A.B. i U.K. iz Kosovske Mitrovice uhapšena su juče zbog posedovanja i rasturanja narkotika.
Mitrovica: Srbi uhapšeni zbog rasturanja narkotika
Kosovska Mitrovica (Foto Kim)

Pretpostavlja se da su uhapšeni deo veće grupe u koju su uključeni i Srbi i Albanci i da su se bavili držanjem i rasturanjem narkotika,  zbog čega im je određen pritvor od mesec dana.

Branilac U.K. advokat Miodrag Brkljač rekao je da im je pritvor određen zato što sudija smatra da postoji opasnost od bekstva i da se sumnja da bi mogli da ponove krivično delo.

On je rekao da su u vezi sa ovim slučajem dva Albanca već u pritvoru, a navodno je umešan još jedan Srbin.

Jedan od uhapšenih A.B.(22) je sin regionalnog šefa operative kosovske policije za Severnu Mitrovicu Željka Bojića.

Bojić je u kratkoj izjavi Kontakt Plus radiju rekao da je njegov sin punoletan i da zakonska procedura mora da se ispoštuje.

“Prema rečima advokata moj sin nije počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret i ja sam siguran da će istina izaći na površinu”, rekao je Bojić.

Advokat A.B.(22)  Faruk Korenica rekao je u izjavi  Kontakt Plus radiju  da se njegov branjenik nalazio u Kraljevu, te da se samoinicijativno vratio i juče dao izjavu u policiji nakon čega mu je određen pritvor.

Korenica je rekao da su se ispred zgrade suda u Vučitrnu, gde su juče bili A.B. i U.K. nalazila dva policijska vozila, sa policajcima naoružanim dugim naoružanjem, što je, objasnio je, praksa kod teških krivičnih dela.

On je istakao da je u vezi ovog slučaja, posebno kada je u pitanju njegov branjenik, postojao ogroman pritisak javnosti, odnosno albanskih medija.

“Dosta novinara je tražilo izjavu od mene kao branioca A.B. i dovodili ga u vezu sa njegovim ocem Željkom Bojićem. Bojić je izvanredan policajac, dao je ogroman doprinos u smirivanju i policijske i bezbednosne situacije na severu Kosova. Ubeđen sam da je ova mera određena zbog ogromnog pritiska javnog mnjenja odnosno albanskiih medija i mislim da neko želi da zloupotrebi autoritet njegovog oca”, istakao je Korenica.

Advokati su najavili da će uložiti žalbu protiv odluke o pritvoru. Dvojica osumnjičenih se trenutno nalaze u pritvoru u Gnjilanu.Ostale vesti

Tri osobe uhapšene na Merdaru, u vozilu imale 24 pištolja
Kosovska policija uhapsila je tri osobe na prelazu Merdare i zaplenila 24 pištolja koje je pronašla prilikom pretresa automobila stranih registarskih oznaka kojim je upravljao nemački državljanin.
  • 03.10.2023
Šta se sve Milanu Radoičiću stavlja na teret: Kolika kazna mu je zaprećena
Za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti. koja se stavljaju na teret Milanu Radoičiću zaprećena je kazna zatvora do 12 godina.
  • 03.10.2023
Petronijević: Radoičić bio u Beogradu u trenutku hapšenja

Milan Radoičić je doveden nakon pretresa njegovog stana u Beogradu, koji je izvršen jutros, u prostorije Višeg javnog tužilaštva, izjavio je njegov branilac Goran Petronijević. Kako je rekao, Radoičić je u trenutku hapšenja bio u Beogradu, danas je dao izjavu u VJT i tužilaštvo je predmet sada ustupilo sudiji za prethodni postupak.

  • 03.10.2023
Saslušan Radoičić, negirao sva krivična dela koja mu se stavljaju na teret

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Milan R. (45) zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

  • 03.10.2023
Kosovska policija izvršila pretres prostorija firme “Rad 028”

Kosovska policija je izvršila dpretres prostorija firme "Rad 028" u Zvečanu.

  • 03.10.2023
MUP: Uhapšen Milan Radoičić, određen pritvor 48 sati

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod lica Milana Radoičića kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

  • 03.10.2023